Παρασκήνιο

Διαζύγιο Κυριάκου Μητσοτάκη με Ηλία Μόσιαλο

Διαζύγιο Κυριάκου Μητσοτάκη με Ηλία Μόσιαλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κατηγορηματικός τόνος με τον οποίο απάντησε ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ότι «προφανώς και διαφωνεί» με τις απόψεις του Ηλία Μόσιαλου, έφερε και το οριστικό τέλος στην σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον   καθηγητή του LSE .

Η εκνευρισμένη απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την επισήμανση που έκανε ο τελευταίος ότι ο Ηλίας Μόσιαλος  που είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός με το μέτρο  της υποχρεωτικότητας λέγοντας ότι
«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα».
Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον αρχικό θαυμασμό προς το πρόσωπο του γνωστού επιστήμονα –ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχρισε μάλιστα και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, – αποφάσισε στην συνέχεια ότι δεν του ήταν χρήσιμος αφού οι εισηγήσεις του είχαν καθαρά ιατρικό περιεχόμενο και καθόλου πολιτικό.

Μέγαρο Μαξίμου

Όπως είναι γνωστό άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου και ό ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψαν κάθε επαφή με όλους τους λοιμωξιολόγους που στην αρχή  αποθέωναν  και τους αποκαλούσαν ήρωες.

Πάντως οι απόψεις του καθηγητή βρήκαν αλλού ανταπόκριση. Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν με νόημα ότι θα μπορούσαν να συζητήσουν ακόμα και το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60 αν αντί για το πρόστιμο των 100 ευρώ η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου που ζητούσε να υπάρχει μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα για όσους εμβολιαστούν.

Προφανώς η πρόταση του πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας και γι αυτό δεν έγινε αποδεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη …

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X