Παρασκήνιο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος “καρφώνει” Θάνο Πλεύρη και Γιάννη Κουρτάκη για τις υποκλοπές

Ο Ανδρέας Λοβέρδος “καρφώνει” Θάνο Πλεύρη και Γιάννη Κουρτάκη για τις υποκλοπές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ακόμα στη Βουλή οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να κρύψουν τον Θάνο Πλεύρη πίσω από την βουλευτική του ασυλία, την άρση της οποίας ζήτησε ο Άρειος Πάγος για την σοβαρότατη υπόθεση ενδεχόμενης κατασκοπείας εις βάρος του ελληνικού κράτους. Η επιλογή του Πλεύρη φυσικά να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία αντί να διευκολύνει την ελληνική δικαιοσύνη στην διερεύνηση μίας εξωφρενικής και πρωτοφανούς υπόθεσης η οποία συνιστά εκτός από κακούργημα, πραγματικό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια, αποδεικνύει την ενοχή του.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την απολογία του στο ειδικό δικαστήριο, κατέθεσε ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν ότι και ο Γιάννης Κουρτάκης των Παραπολιτικών είχε εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση των παρακολουθήσεων που πλέον διερευνώνται ως κατασκοπεία εις βάρος της χώρας. Ως αντίδραση, ο Κουρτάκης προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του, διαγράφοντας τα ενοχοποιητικά δημοσιεύματα. Διαβάστε σχετικά:

Αυτό όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρύψουν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, τόσο ο Θάνος Πλεύρης όσο και ο Γιάννης Κουρτάκης, είναι το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέρδου. Μέσα στο βιβλίο λοιπόν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός υγείας, δεν αποκαλύπτει απλώς ότι έστησε μαζί με τον Θάνο Πλεύρη τροπολογία προκειμένου να επιτραπεί η χρήση παράνομων υποκλοπών ως αποδεικτικό μέσο. Αλλά, αποκαλύπτει ότι ο Γιάννης Κουρτάκης κατείχε υλικό υποκλοπών!

Δείτε το χαρακτηριστικό σημείο στις σελίδες 172 – 173 στο βιβλίο Λοβέρδου:

Η αποκάλυψη Λοβέρδου για τον Κουρτάκη και τις υποκλοπές

Το δημοσίευμα που καίει τον Κουρτάκη για τις υποκλοπές!

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2019, όταν ένα δημοσίευμα – βόμβα της άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Παραπολιτικά”  αποκάλυπτε σε πανηγυρικό τόνο την παρακολούθηση δύο πρώην υπουργών από την ΕΥΠ και τους… Ισραηλινούς!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο ένας από τους δύο υπουργούς προκύπτει πως είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Το δημοσίευμα έχει ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου 2019, λίγους μήνες αργότερα αφού ότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει υπό τον πλήρη έλεγχο του την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, προκαλώντας τότε σφοδρές αντιδράσεις.

Σήμερα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξελίσσεται σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο προσωπικά κατά του ίδιου του πρωθυπουργού. Διότι σήμερα γνωρίζουμε ότι όντως υπήρξαν παρακολουθήσεις κατά δύο πρώην υπουργών, οι οποίες μάλιστα εργαλειοποιήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο. Τα βρώμικα παιχνίδια λοιπόν του επιτελικού κράτους με την εθνική υπηρεσία πληροφοριών είχαν αρχίσει πολύ πριν την αποκάλυψη της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία πλέον εξελίσσεται σε αμιγώς πολιτικό θέμα και όχι σε «θέμα εθνικής ασφάλειας», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Εάν μάλιστα αντιπαραβάλουμε την εξέλιξη και στις δύο περιπτώσεις, τότε προκύπτει η χρήση της ΕΥΠ αλλά και «αλλοδαπών» προκειμένου να εκβιαστούν και τελικά να εξοντωθούν ή να υποκύψουν οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενέργεια που φυσικά εάν τεκμηριωθεί στοιχειοθετεί το αδίκημα της έσχατης προδοσίας, κατά το άρθρο 134 του ΠΚ, το οποίο μεταξύ άλλων στο άρθρο 2, αναφέρει τα ακόλουθα: Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προέρχεται με πληροφορίες από το μέγαρο Μαξίμου, τεκμηριώνεται από το αμέσως επόμενο θέμα που μεσουρανεί στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και αποκαλύπτει το σχέδιο Μητσοτάκη να στείλει στο προεδρικό μέγαρο την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς η περιγραφή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Το πρωτοσέλιδο της 21ης Σεπτεμβρίου 2019

Οργανωμένο σχέδιο

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο το Μαξίμου χρησιμοποίησε τις παράνομες υποκλοπές για να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπέμπει ευθέως σε οργανωμένο σχέδιο, το οποίο μάλιστα εκπονήθηκε παράλληλα με το περιβόητο «επιτελικό κράτος». Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δόμησε το κράτος ακριβώς ώστε να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Φαίνεται δε ότι συμμετείχαν πολλά πρόσωπα. Βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφοι εκτός φυσικά από τους δράστες και φυσικούς αυτουργούς των παράνομων παρακολουθήσεων.

Αυτό προκύπτει ακριβώς από τον τρόπο και την μεθοδικότητα που το συγκεκριμένο παράνομο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να εξοντωθούν αντίπαλοι πολιτικοί, εκδότες και δημοσιογράφοι.

Παράνομη υποκλοπή υπουργού με συμμετοχή εμπόρου ηρωίνης υιοθετήθηκε πλήρως από τον Μητσοτάκη, παρότι αποδείχτηκε πλαστή!

Το δημοσίευμα λοιπόν επιβεβαιώνεται πλήρως από τις παράνομες υποκλοπές Μιωνή. Έχουμε λοιπόν έναν ισραηλινό υπήκοο, ο οποίος εμφανίζεται με παράνομο ηχητικό στο οποίο έχει καταγράψει εν ενεργεία υπουργό, εν αγνοία φυσικά του δεύτερου. Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι είχε καταγράψει και άλλον εν ενεργεία υπουργό, πάλι παράνομα.

Από το ηχητικό μάλιστα προκύπτει ότι ο ισραηλινός πολίτης είχε στενή σχέση με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη! Πλήρης επιβεβαίωση των ισχυρισμών της εφημερίδας, που άλλωστε ουδέποτε διαψεύστηκαν από το μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί όμως που τεκμηριώνεται πραγματικά το οργανωμένο σχέδιο, είναι από το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι συγκεκριμένα στελέχη της Ν.Δ. όχι απλώς γνώριζαν για το παράνομο υλικό, αλλά συμμετείχαν και στο σκοτεινό σχέδιο για την αξιοποίηση του!

Διαβάζοντας τα πρακτικά της κατάθεσης του πρώην Υπουργού Νίκου Παππά, στην Επιτροπή για την υποτιθέμενη σκευωρία Novartis αποδεικνύεται ότι ο Θάνος Πλεύρης γνώριζε επακριβώς το παράνομο υλικό παρακολούθησης που ήδη είχε στα χέρια του το Μαξίμου, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Μάλιστα, από τον τρόπο που διατυπώνονται οι ερωτήσεις, διαφαίνονται τόσο και οι προθέσεις της κυβέρνησης για την περαιτέρω «αξιοποίηση» του:

Πλεύρης: Εσείς κύριε Παππά, έχετε εκμυστηρευτεί ποτέ σε κανέναν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενδεχομένως με ανθρώπους, είχαν δική τους ατζέντα και λειτουργούσαν ένα παραδικαστικό σύστημα για να βγάζουν λεφτά;
Παππάς: Σε καμία των περιπτώσεων
Πλεύρης: Ούτε και εκτός Ελλάδας, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Κύπρο; Μιλήσατε με κανέναν;
Παππάς: Ποτέ
Πλεύρης: Έχετε πει σε κανέναν, ότι προκειμένου να σταματούσε η καταδίωξη του Παπασταύρου θα έπρεπε να δώσει κάτι εναντίον της κυρίας Γκραμπόφσκι;
Παππάς: Όχι, όχι
Πλεύρης: Ότι ο κ. Παπασταύρου θα πληρώσει…

Άρα, τουλάχιστον ο Πλεύρης γνώριζε και συμμετείχε στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Ακολούθησε η πρωτοφανής ενέργεια της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, να δεχτεί το υλικό της παράνομα υποκλαπείσας συνομιλίας μεταξύ Μιωνή και Παππά, γεγονός που τεκμηριώνει βαρύτατες ευθύνες των συγκεκριμένων βουλευτών, με ελάχιστη αυτή την παράβαση καθήκοντος.

Τα μέλη της προανακριτικής, όχι μόνο δεν έκριναν ως όφειλαν ως δικονομικά απαράδεκτο το υλικό υποκλοπής, αλλά ταυτόχρονα ενώ υπέχουν ρόλο ανακριτή δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν εκ των προτέρων το υλικό που θα καταθέσει ένας μάρτυρας, γεγονός που ενισχύει την κατηγορία του οργανωμένου σχεδίου για την «αξιοποίηση» του παράνομου υλικού με μοναδικό στόχο την δίωξη αντιφρονούντων. Μιλάμε λοιπόν για μία σειρά κακουργημάτων, τα οποία πρέπει πλέον να διερευνήσει τόσο η εξεταστική όσο και η δικαιοσύνη.

Πηγή: newsbreak.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X