Παρασκήνιο

Παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Παρανομούν στο όνομα της ομερτά

Παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Παρανομούν στο όνομα της ομερτά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάθε μέρα που περνά σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Μαξίμου. Οι αποκαλύψεις, έστω με το σταγονόμετρο δείχνουν ενοχή του Μαξίμου. Όμως, οι εκλεκτοί του στην προσπάθεια να υψώσουν τείχος προστασίας φτάνουν στο σημείο να παράνομου μένοντας φανατικά πιστοί στον σκληρό κανόνα της ομερτά.

Στο κλίμα αυτό ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος κατάγγειλε την  παρακώλυση του ελεγκτικού ρόλου της ΑΔΑΕ κατάγγειλε επίσης ως μη σύννομη την άρνηση συνεργασίας του Θεμιστοκλή Δεμίρη και της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Ο Χρήστος Ράμμος, στην δεύτερη ημέρα της εξέτασής του από την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή η ΑΔΑΕ είναι αποκλεισμένη από τον έλεγχο», τονίζοντας ότι ο διοικητής της ΕΥΠ, Θ. Δεμίρης και η εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Β. Βλάχου αρνήθηκαν να συνεργαστούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χ. Ράμμος ξεκαθάρισε πως δεν είχε πρόσβαση στην αίτηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που αφορούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πώς όταν ρώτησε την Β. Βλάχου εκείνη του απάντησε πώς δεν την έχει, ενώ ο Θ. Δεμίρης του είπε ότι δεν αρχικά ότι δεν γνωρίζει κάτι, ενώ στη συνέχεια του απάντησε ότι έχουν τηρηθεί τα νόμιμα, απορρίπτοντας το αίτημα για πρόσβαση σε αυτήν.

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής τόνισε ότι άρνηση στην ΑΔΑΕ της πρόσβασης στα στοιχεία είναι μη σύννομη, καθώς συνιστά παρακώλυση του ελεγκτικού της ρόλου, με τις απαντήσεις του να δείχνουν ότι η γίνονται προσπάθειες συσκότισης και συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα, σε ερώτηση του Δ. Τζανακόπουλου, ο κ. Ράμμος φέρεται να απάντησε ότι η αίτηση για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι νομότυπη ακόμα και χωρίς την ανάλογη αιτιολογία. Ωστόσο, όπως φέρεται να συμπλήρωσε, κατά την προσωπική του άποψη η μη αναγραφή του λόγου της άρσης του απορρήτου από το άρθρο 3 του ν. 2225/1994 είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Βουλή: «Έκλεισαν» και την Επιτροπή Θεσμών!

Ζήτησε να μαγνητοφωνηθεί η σύσκεψη που είχε με την ΕΥΠ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Τρίτης, ο Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι είχε ζητήσει να μαγνητοφωνηθεί η σύσκεψη με την ηγεσία της ΕΥΠ, ο Θ. Δεμίρης ωστόσο αρνήθηκε. «Δεν είναι κράτος δικαίου αυτό. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να μάθει η ΑΔΑΕ όσα οφείλει να ελέγξει»! φέρεται να δήλωσε στους βουλευτές, σύμφωνα ieidiseis.

Όπως φαίνεται, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στο πώς θα διαρρεύσουν και θα μεταφερθούν όσα ειπώθηκαν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X