Παρασκήνιο

Σκάνδαλο Novartis: Πανικός και ταραχή σε Μαξίμου και Ν.Δ.

Σκάνδαλο Novartis: Πανικός και ταραχή σε Μαξίμου και Ν.Δ.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ταραχή, πανικός, αγανάκτηση, διαμαρτυρίες και φόβοι για μεγάλο πολιτικό κόστος, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στη Νέα Δημοκρατία μετά την κατάρρευση της σκευωρίας για τη Novartis. Βλέπετε τώρα υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος του σκανδάλου Novartis, καθώς το βούλευμα, στοιχειωθετεί πλήρως ότι υπάρχει σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων και όχι “σκευωρία”.

Τα νέα προς διερεύνηση σημεία είναι μεταξύ άλλων τα “αδιευκρίνιστα” ποσά σε Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πάντως, η ΝΔ θυμίζει καζάνι που βράζει καθώς βουλευτές και στελέχη μιλάνε ανοιχτά για “εξαπάτηση” στην υπόθεση Novartis, καθώς “άλλα τους διαβεβαίωναν και άλλα ίσχυαν”, όπως ακούγεται πλέον στους γαλάζιους διαδρόμους. Επιπλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαπολύουν μύδρους κατά 2-3 κορυφαίων ονομάτων, λέγοντας ότι “παρέσυραν ολόκληρη την παράταξη στον δικό τους βούρκο για να την βγάλουν καθαρή οι ίδιοι”!

Εκεί όμως που η εικόνα θυμίζει Βατερλό, από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο “ανέμελος” ούρλιαζε από τα νεύρα του μόλις πληροφορήθηκε την εξέλιξη του βουλεύματος, την οποία μάλιστα ανέλαβε να του τη μεταφέρει συγγενικό του πρόσωπο, καθώς κανείς άλλος δεν τολμούσε! Ακούστηκαν και “γαλλικά” (παρότι μόλις είχε γυρίσει από την Μαδρίτη” ) για συγκεκριμένα πρόσωπα. Δύο κορυφαίους υπουργούς που θεωρεί ότι τον εξαπάτησαν πείθοντάς τον για το αφήγημα της “σκευωρίας”, που θα τους έβγαζε όλους στον αφρό … αλλά και για συγκεκριμένο σύμβουλο με υποτίθεται κορυφαίες νομικές γνώσεις, για τον οποίο κάτι είπε για “παλούκια”!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύστημα Μαξίμου, με το οργανόγραμμα που υπήρξε τα τελευταία χρόνια, δεν υφίσταται πια, συγκεκριμένο πανίσχυρο πρόσωπο πλέον έχει απομακρυνθεί οριστικά, ενώ δεν πρόκειται να είναι ούτε στα ψηφοδέλτια και σε κορυφαίο στέλεχος διαμηνύθηκε ότι ” το χρέος ξεπληρώθηκε ” και ότι πλέον είναι μόνος του …

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X