Παρασκήνιο

Τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας και η ερμηνεία του Μαξίμου

Τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας και η ερμηνεία του Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, τα σενάρια για εθνική συνεννόηση,  προκειμένου η χώρα να οδεύσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Τα στελέχη της κυβέρνησης  πιστεύουν, ότι και αυτό το  σενάριο εντάσσεται στο σχεδιασμό κάποιων, που ναι μεν θέλουν ιδεολογικά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια κυβέρνηση, πολιτικά θεωρούν όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας χειρίζεται πολύ καλά τα  πράγματα, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με την  Realnews,  που φιλοξένησε το «Βαρόμετρο» της MRB για το 2018,  το 76,5% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι χρειάζεται να υπάρξει εθνικός διάλογος και συνεννόηση, για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής περιόδου και μόλις το 13,8% εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό.

Η έρευνα εμφανίζει μάλιστα τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμούν εναγωνίως την συνεργασία με τα άλλα κόμματα…. Χαρακτηριστικά υπέρ του εθνικού διαλόγου και της συνεννόησης τάσσεται το 82,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 65,9% της Χρυσής Αυγής, το 78,7% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 72,7% του ΚΚΕ, το 76,9% του Ποταμιού, το 80,2% των ΑΝΕΛ, το 64,5% της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και το 63,5% όσων αναφέρονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο – αποτελεί δηλαδή πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Το 60,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το αργότερο μέχρι το 2018 (με το αντίστοιχο ποσοστό, πάντως, έναν χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2016, να ανέρχεται στο 72%), ενώ το 25,8% πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές εντός του νέου έτους (με το αντίστοιχο ποσοστό έναν χρόνο πριν να ανέρχεται στο 18,7%).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X