Πολιτική

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ κάνει καθημερινά μομφή στην κυβέρνηση

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ κάνει καθημερινά μομφή στην κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ, κάνει καθημερινά μομφή σε κυβέρνηση, αντιλαϊκή πολιτική και σάπιο σύστημα.

«Δεν θα ξεπλύνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ από τις εγκληματικές ευθύνες της όπως κάνουν άλλοι εδώ μέσα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφήνοντας, όμως, σε πολλά σημεία βαριές αιχμές και για τον  ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και για την πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου απ’ τη λαϊκή βάση.

«Έχετε κάνει δόγμα σας την ατομική ευθύνη. Τη μία τους λέτε φύγετε για να σωθείτε και την άλλη μείνετε σπίτια σας για να σωθείτε» τόνισε αναφερόμενος στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ άσκησε δριμύτατη κριτική και για το μέτωπο της ακρίβειας, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τα εργασιακά.

«Όσο υπάρχει επιχειρηματική ιδιωτική δράση στην υγεία τόσο ο δημόσιος τομέας θα καταρρέει» είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ αναφέρθηκε και στα «παλαιωμένα κακοσυντηρημένα δίκτυα που καταρρέουν και καταδικάζουν στο σκοτάδι και την παγωνιά χιλιάδες νοικοκυριά». «Αυτά τα άκρως απαραίτητα έργα δεν είναι ελκυστικά για εσάς γιατί δε μπορείτε να βάλετε διόδια και χαράτσια» συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης «που το ψηφίσατε από κοινού στα μουλωχτά μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ είναι το νέο υπερμνημόνιο», ενώ τόνισε πως κάνει «μομφή και σε εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ψάχνουμε ένα κρίσιμο μέτωπο που να μην υπάρχει πότε μεγάλη ταύτιση, πότε σύγκλιση με τη ΝΔ», σημειώνοντας πως ισχύει και για το ΚΙΝΑΛ.

Και μετά «κάρφωσε» τον Αλέξη Τσίπρα για τις προτάσεις του για αλλαγή του τρόπου εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αρχίζετε να μοιάζετε και στη λειτουργία των κομμάτων σας», είπε και έκρινε πως αυτό συνιστά «απόδειξη ότι έχει πάρει οριστικό, αμετάκλητο διαζύγιο με την Αριστερά», που, όπως τόνισε, δεν έχει σχέση με τα αστικά κόμματα. «Η αρχή του ενός να δώσει λόγο σε κανένα συλλογικό όργανο δεν είναι δημοκρατία, είναι η μέγιστη υποκρισία. Το βλέπουμε ήδη σε άλλα κόμματα. Θα το δούμε σύντομα και σε εσάς», είπε.

«Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε τη ζωή σας, μπροστά στα κέρδη λιγοστών. Το ίδιο δυνατά πρέπει να ακουστεί και το καμιά προσδοκία απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να ξαναγίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη» για να ξανακάνει τα ίδια.

Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την πολιτική αλλαγή, όχι αυτή που λέτε εσείς, αλλά αυτή που θα γκρεμίσει το σάπιο», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και σχολίασε δηκτικά: «Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από σωτήρες σταρ».

«Μαθήματα δημοκρατίας μπορούν να δώσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι μέσα από το κίνημα. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές», τόνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X