Πολιτική

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η πρώτη μεταμνημονιακή συνάντηση με τους Θεσμούς

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η πρώτη μεταμνημονιακή συνάντηση με τους Θεσμούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο υπουργείο Δικαιοσύνηςτο πρώτο μεταμνημονιακό τετ α τετ της κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Η συνάντηση, δηλαδή, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM), Φρανσέσκο Ντρούντι (EKT) και Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ) για την πρώτη μεταπρογραμματική αξιολόγηση της Ελλάδος.

Τι πέφτει στο τραπέζι με τους Θεσμούς

Ο πρώτος κύκλος της μεταμνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας περιλαμβάνει ζητήματα που άπτονται του προϋπολογισμού 2019 και της εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Κεντρικό ζήτημα είναι οι περικοπές των συντάξεων, θέμα για το οποίο οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά το Νοέμβριο.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα αυξημένες πιθανότητες φέρεται ότι συγκεντρώνει το σενάριο της σταδιακής περικοπής των συντάξεων. Από την Κομισιόν τα μηνύματα υποδεικνύουν περιθώριο ευελιξίας, ενώ από την πλευρά του ESM εκπέμπεται αυστηρότητα.

Ξεκάθαρος Βούτσης: Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Σε μια προσπάθεια συμβιβασμού θέσεων και διαθέσεων από την πλευρά των θεσμών, το τελευταίο σενάριο φέρνει στο προσκήνιο ενδεχόμενες μειώσεις των συντάξεων σε δόσεις.

Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του Eurogroup. Εντός του οποίου υπάρχουν χώρες που θέλουν να προχωρήσει κανονικά η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019.

“Καυτές” αναμένονται, λοιπόν, να είναι οι επόμενες ημέρες…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X