Πολιτική

Συνέδριο της ΝΔ: Με έκδηλη αγωνία οι ομιλίες -«Πήραμε το μήνυμα, μην κάνετε ψήφο διαμαρτυρίας»

Συνέδριο της ΝΔ: Με έκδηλη αγωνία οι ομιλίες -«Πήραμε το μήνυμα, μην κάνετε ψήφο διαμαρτυρίας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συνέδριο της ΝΔ: Στον «τόνο» που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 15ο συνέδριο του κόμματος κινήθηκαν και τα στελέχη και τα μέλη κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, που ουσιαστικά “απείλησαν” τον κόσμο ότι η ΝΔ μόνο σημαίνει πολιτική σταθερότητα αλλά εντύπωση προκάλεσε και η φράση του Ν.Δένδια από την εποχή του Κώστα Καραμανλή.

Οι δημοσκοπήσεις στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά δείχνουν πτώσης της ΝΔ ενώ ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα είναι με μεγάλη διαφορά ειδικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους ΛΟΑΤΚΙ.

Οι πολίτες που έδωσαν την ψήφο στη ΝΔ το καλοκαίρι του 2023, δεν την έδωσαν για νομοθετήματα υπέρ των ομοφυλοφίλων και τώρα είναι αποφασισμένοι να δείξουν την πλάτη τους στις κυβερνητικές πολιτικές.

Σε συνδυασμό με την ακρίβεια που έχει γονατίσει κυριολεκτικά τα νοικοκυριά και τα τεράστια ζητήματα από την σφαγή των Τεμπών δημιουργούν ένα κοκτέιλ που δεν θέλει η κυβέρνηση να δει στις κάλπες. Γι αυτό και η αγωνία στις δηλώσεις των αντιπροέδρων της ΝΔ ήταν έκδηλη.

Ενδεικτικές του κλίματος που επικράτησε στο συνέδριο ήταν οι τοποθετήσεις κορυφαίων υπουργών, όπως ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αξιοποιώντας όχι πραγματικά πολιτικά επιχειρήματα, αλλά το συναίσθημα, τον πόνο και το πένθος που η μεγάλη τραγωδία των Τεμπών προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη, νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να ρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξουσία», υποστηρίζοντας ότι «οφείλουμε να δώσουμε την μάχη των ευρωεκλογών με πίστη, με αφοσίωση, συντεταγμένα, με ομόνοια, χωρίς αλαζονεία. Και είμαι βέβαιος και όσο και αν έχουν υπάρξει μικρές στεναχώριες δεν θα μας επιτρέψουν να βλάψουμε την πατρίδα, φέρνοντας στην Ελλάδα πολιτική αστάθεια».

Ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι «στις επικείμενες Ευρωεκλογές δεν πρέπει να σταλεί το λάθος μήνυμα ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής κρίσης θα ήταν πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμησης», προσθέτοντας ότι «ξέρω καλά ότι αρκετοί συμπολίτες μας θεωρούν τις Ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία να στείλουν ένα μήνυμα, να χτυπήσουν καμπανάκι, τους διαβεβαιώνω πως δεν χρειάζεται καμπανάκι για να καταλάβουμε τα λάθη μας, δεν είμαστε αλαζόνες. Όλα όσα πετύχαμε δεν ήταν αυτονόητα, τα επόμενα χρόνια θα πάμε καλύτερα, με δύο, όμως, προϋποθέσεις: πρώτον το σωστό μείγμα οικονομικής πολιτικής και δεύτερον να υπάρχει πολιτική σταθερότητα».

Η… επανίδρυση του κράτους

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισήμανε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και ότι «η Ελλάδα δεν είναι εισπρακτική εταιρεία ευρωπαϊκών κονδυλίων, είμαστε συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στο πιο περήφανο πολιτικό εγχείρημα. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό εγχείρημα από τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαϊκισμού με μπροσταρή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό του καθαρού ευρωπαϊκού λόγου».

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε μια αναφορά του Ν. Δένδια, στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στη νέα θητεία της και στην «επανίδρυση του κράτους», φράση που παρέπεμψε ευθέως στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, που την είχε χρησιμοποιήσει στην αρχή της θητείας του, το… μακρινό 2004.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X