Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Απολογισμός για την «περίοδο Τσίπρα» και «μετασχηματισμός»!

ΣΥΡΙΖΑ: Απολογισμός για την «περίοδο Τσίπρα» και «μετασχηματισμός»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο απολογισμός της «περιόδου Τσίπρα» ξεκίνησε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ με την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, αφού όπως αποφασίστηκε δεν έχει νόημα να γίνει ένας απολογισμός που θα αφορά μόνο τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα, αλλά ένας συνολικός απολογισμός για όλη την «ξέφρενη» πορεία του κόμματος τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΡΙΖΑ με… σπασμένα φρένα!

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως από το 2011 μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει πολλές και σημαντικές αλλαγές, αφού από ένα ακόμα με μικρό ποσοστό κατάφερε να γίνει κυβέρνηση και μετά από 4,5 χρόνια στην εξουσία συνεχίζει να εκφράζει το 31,5% του ελληνικού λαού.

«Ο κύκλος αυτός έχει κλείσει και πρέπει να γίνει ένας απολογισμός πριν ανοίξει ένας νέος κύκλος» έλεγαν χαρακτηριστικά τα μέλη της πολιτικής γραμματείας, σημειώνοντας πως αυτός ο απολογισμός θα ξεκινήσει άμεσα, με το συνέδριο της κεντρικής επιτροπής που θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Όπως έγινε γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μία περίοδο εσωκομματικών διαδικασιών που θα κορυφωθεί στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη του 2019.

Η συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας, παρουσία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ανέλυσαν αρχικά το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και δίνουν πληροφορίες για τις κοινωνικές ομάδες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε κριτική χωρίς να αναφερθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά συγκεκριμένες συμπεριφορές που όπως σημειώθηκε δεν θα γίνουν ανεκτές.

Χαλκιδική: Οδύνη και «μήνυμα» ετοιμότητας από Χρυσοχοΐδη (vid)

Αυτές οι συμπεριφορές, που ενόχλησαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν δηλώσεις και ενέργειες που έγιναν προεκλογικά και οι οποίες κρίθηκαν «αντι-συναδελφικές» ή όπως σημειώθηκε δεν συμβάδιζαν με την γραμμή του κόμματος.

Έγινε μια πρώτη κουβέντα και για την νεοσύστατη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα άτομα που την απαρτίζουν, ενώ σημειώθηκε πως από την πρώτη στιγμή έγινε ξεκάθαρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με τη ΝΔ όσον αφορά το μοντέλο διακυβέρνησης και τις προτεραιότητες της.

Ο… μετασχηματισμός

Όσον αφορά το τι ακριβώς σημαίνει ο «μετασχηματισμός» του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε πως την «ταυτότητα» του κόμματος θα την κρίνουν τα ίδια τα μέλη του στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στο χειμώνα, ενώ όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγηση του αποφασίστηκε να «ανοίξει η πόρτα» του κόμματος ξεκινώντας με την εγγραφή νέων μελών.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σαν στόχο την εγγραφή περίπου 140.000 νέων μελών, ώστε να φτάσουν τα μέλη να αποτελούν το 10% των ψηφοφόρων του. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ψήφους, ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη του φτάνουν μόλις τις 30.000.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X