Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διαζύγιο με τη Νεολαία

ΣΥΡΙΖΑ: Διαζύγιο με τη Νεολαία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ: Το πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο, μέχρι το επόμενο, ξεκίνησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει μπει για τα καλά σε καθοδικό σπιράλ και εμφανίζεται πλέον τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.
Μετά τη σκοπίμως εμφανή παρέμβαση Τσίπρα, ώστε να επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις τόσο στο επιτελείο Κασσελάκη όσο και στους διαφωνούντες μήπως και ανακοπεί η πορεία προς τη διάλυση, ο κ. Κασσελάκης άρχισε τα ανοίγματα προς την Εφη Αχτσιόγλου, γνωρίζοντας ότι οι «6+6» έχουν μπροστά τους πανελλήνια τηλεδιάσκεψη για να πάρουν οριστικές αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, το ένθετο της εκπομπής «Ενώπιος Ενωπίω» και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό φακό ο σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ ΜακΜπεθ, προκάλεσαν νέες συζητήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκλήφθηκαν ως νέα κριτική στην περίοδο Τσίπρα, μετά την επίθεση Κασσελάκη στην απόφαση για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ.

«Έχασε τόσες εκλογές. Πρέπει να ψάξουν να βρουν τι φταίει. Γι’ αυτό ήρθε ο Στέφανος, θα κάνουμε το καλύτερο να γίνει πρωθυπουργός», ανέφερε και εκτίμησε ότι ο Κασσελάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Εν τω μεταξύ, τρία κομμάτια έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ η συμπλήρωση των 50 ετών από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μετά την άρνηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζεται για μαζική αποχώρηση από το κόμμα, να συνοδεύσει τον Στέφανο Κασσελάκη στην κατάθεση στεφάνου -κάτι που συνέβη για πρώτη φορά-, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να καταθέσει στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου βρίσκεται το μνημείο των βασανισθέντων από το ΕΑΤ-ΕΣΑ. Τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσαν στελέχη όπως ο Νίκος Παππάς, ο Γ. Τσίπρας, ο Γιάννης Μπουρνούς, η Ράνια Σβίγκου κ.ά.

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι με τον κ. Κασσελάκη αλλά και να συμμετάσχουν μαζί και στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, κατέθεσε χθες το δικό της στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ αργότερα πήρε μέρος και στην πορεία, χωρίς φυσικά τον πρόεδρο.

Στην πορεία, ωστόσο, βρέθηκαν όσοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κρατώντας ένα πανό για τα 50 χρόνια της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ένα άλλο υπέρ της Παλαιστίνης. Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρό, το όνομα της κίνησης των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «Διέξοδος Αριστερά».

Με λίγα λόγια, συνέβη αυτό που όλη την εβδομάδα η Κουμουνδούρου προσπαθούσε να μη συμβεί, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στην 50ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου να μη δείξει εικόνα διασπασμένου κόμματος, ενώ πρέπει να τονιστεί πως πολύ μεγάλη απογοήτευση και ανησυχία επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσίευση της πρώτης δημοσκόπησης (Opinion στο Action 24) που φέρνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρώτη φορά μετά το 2012 στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X