Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Μύρισε… αίμα στο ΚΙΝΑΛ και ξεκινά επίθεση!

ΣΥΡΙΖΑ: Μύρισε… αίμα στο ΚΙΝΑΛ και ξεκινά επίθεση!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το… δεδομένο είναι ένα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην… πρώτη γραμμή των πυρών του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή βέβαια η απόφαση εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Δεν… τελειώνουν όμως όλα εκεί. Κι αυτό διότι στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μπει και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ζει τις… δικές του φουρτούνες!

«Στο ΚΙΝΑΛ, είδαμε ότι στελέχη όπως ο κ. Καστανίδης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, διαφώνησε ανοιχτά με τις μεθοδεύσεις του κόμματός του και του κ. Κεγκέρογλου, που λειτούργησε ως η σαμαρική πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ κι έκανε λόγο για «παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μία ΚΟ σε μία Επιτροπή την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα ΚΟ και κανείς άλλος», ενώ σημείωναν πως στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά υπάρχει «Σαμαρική πτέρυγα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ… χτυπά ΚΙΝΑΛ!

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν απάντηση στο αίτημα τους για ανατροπή της απόφασης εξαίρεσης των Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προανακριτική επιτροπή, από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε χθες επιστολή.

«Τσουνάμι» στο ΚΙΝΑΛ με… φόντο τη Novartis! «Αντάρτικο» Καστανίδη

Ο Παύλος Πολάκης πάντως χθες επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, μέσω ανάρτησης του στο Facebook, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής, παρά την απόφαση για την εξαίρεσή τους απάντησε: «Εκλαμβάνεται ως παρακμιακό φαινόμενο. Καμία απειλή. Είναι παρακμή. Εγώ το εκλαμβάνω ως εσφαλμένη παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πως δεν έχουν κανένα σκοπό να αντικαταστήσουν τους δύο βουλευτές που επιλέχθηκαν από την αρχή για να τους εκπροσωπήσουν και σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντικατάστασης, εφόσον το αίτημα αυτό βασίζεται σε παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής. Επομένως δεν θα υπάρξει καμία αντικατάσταση».

Κρίσιμη ημέρα για την ψήφο των αποδήμων

Εξάλλου χθες τη Βουλή και στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος συζητήθηκε το άρθρο 54 που αφορά και το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που αναμένεται να κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Γιώργου Κατρούγκαλου έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της πιστοποίησης αναφορικά με το ΑΦΜ, καθώς η σχετική αναφορά στην παράγραφο 4 του Άρθρου 54, με βάση την κυβερνητική πρόταση έχει ως εξής:

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ! Αμφισβητούν την Γεννηματά και περνά στην αντεπίθεση!

«Με τον νόμο της παραγράφου 4 του άρθρου 51 μπορεί να τίθενται προϋποθέσεις στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο διαμονής τους από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια, όπως η κατοχή αριθμού φορολογικού μητρώου, ο χρόνος απουσίας από τη χώρα ή η παρουσία στη χώρα για ορισμένο χρόνο στο παρελθόν».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως ζήτησαν να γίνουν αλλαγές της ΝΔ και περιμένουν την απάντηση της κυβέρνησης σήμερα, ώστε να καθορίσουν την τελική τους στάση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X