Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνα εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνα εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το σχέδιο απόφασης ψηφίστηκε από το σύνολο των παρόντων στη συνεδρίαση, με εξαίρεση δύο λευκά.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή, λίγο μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τους δυο βουλευτές που συγκαταλέγονται μεταξύ των αποχωρησάντων (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πέτη Πέρκα), να παραδώσουν τις έδρες τους στο κόμμα.

Όσον αφορά στο ζήτημα του δημοψηφίσματος, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος». Σημείωσε ότι τον βρίσκει πλήρως σύμφωνο η διατύπωση στο κείμενο της πολιτικής απόφασης που θα ακολουθήσει από την επιτροπή απόφασης και που, όπως ανέγνωσε, είναι η εξής: «Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα» και «οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας».

 

Νωρίτερα η «Ομπρέλα» ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Στέφανος Τζουμάκας αποχώρησε με δήλωσή του στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Η ομάδα 6+6 που πρόσκειται στην Έφη Αχτσιόγλου δεν έκανε κάποια αναφορά περί αποχώρησης στο κείμενο που δημοσίευσε, ωστόσο άσκησε έντονη κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. Το κείμενο υπογράφουν οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κωστής Καρπόζηλος, Δανάη Κολτσίδα, Νίκος Μπίστης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Επίσης η ομάδα Τεμπονέρα ξεκαθάρισε ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «υποστηρίζοντας αταλάντευτα τις αρχές και τις αξίες του». Τη δήλωση υπογράφουν Διονύσης Τεμπονέρας, Φώτης Λαμπρινίδης, Χάρης Τσιόκας, Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις», ενώ εμφανίστηκε αντίθετος σε «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων».

Ο Γιάννης Ραγκούσης μεταξύ άλλων είπε: «Η γνώμη και η δική μου είναι απολύτως αρνητική για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος. Είναι ζήτημα αξιακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά για το κράτος δικαίου και για την Ευρώπη του διαφωτισμού».

«Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος που ζήτησε χθες ο Στέφανος Κασελάκης είναι καταστατικά ανεκτή αλλά πολιτικά ασύμφορη γιατί, όπως κάθε ψηφοφορία, είναι διαιρετική» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Μαντζουράνης.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X