Επιλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα τα θέλω του Τσίπρα και δρομολογούνται εξελίξεις!

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρα τα θέλω του Τσίπρα και δρομολογούνται εξελίξεις!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει… τα πατήματά του για την επόμενη μέρα και τη νέα «ταυτότητα» του κόμματος δεν μπορεί παρά να την ορίσουν τα νέα μέλη του. Αυτό υποστηρίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο λόγος που ξεκινάνε οι εσωκομματικές διεργασίες οι οποίες θα κορυφωθούν στο συνέδριο που θα διεξαχθεί πιθανότατα στα τέλη του έτους.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε πως υπάρχουν τρεις επιλογές όσον αφορά το συνέδριο και πως εκείνος δεν συμφωνεί με την πρώτη επιλογή, δηλαδή να είναι ένα μικρό και κλειστό συνέδριο, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται πλέον σε ένα ευρύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως δεν έχει τεθεί θέμα όσον αφορά το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα, τονίζοντας πως αυτό δεν αλλάζει, όμως επισημαίνουν πως παράλληλα είναι το κόμμα που αντιπροσωπεύει πλέον όλο τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα.

Οι ψηφοφόροι… μίλησαν για το πού πάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άλλωστε προχθές στην πολιτική γραμματεία πέρασαν ώρα αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν πλέον στα χέρια τους και αφορούν το χώρο από τον οποίο προήλθε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους. Είναι δεδομένο πως η πλειοψηφία από τους 1,7 εκατ. πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, κάτι που όπως σημειώνουν ουσιαστικά υποδηλώνει την πορεία που πρέπει να πάρει το κόμμα για να συμβαδίζει με το μέγεθος του.

Νέοι, υφυπουργοί και ερωτευμένοι! Με ποιον είναι ζευγάρι η Δόμνα Μιχαηλίδου;

Σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το κείμενο με τα ερωτήματα που θα τεθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:00 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το ποια στελέχη θα βγουν μπροστά με τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται αποφασισμένος να δημιουργήσει ενα σκιώδες υπουργικό συμβούλιο, επιδιώκοντας η αντιπολίτευση που θα κανουν να ειναι ισχυρή και στοχευμένη.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτό το συμβούλιο δεν θα αποτελείται μόνο από τους λεγόμενους «προεδρικούς», με στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλωτος και η Έφη Αχτσιόγλου να θεωρείται δεδομένο πως θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X