Οικονομία

Θεοδωρικάκος: «Έρχεται πακέτο 2,5 δισ. ευρώ για την Αυτοδιοίκηση»

Θεοδωρικάκος: «Έρχεται πακέτο 2,5 δισ. ευρώ για την Αυτοδιοίκηση»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πακέτο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία θα διατεθούν άμεσα στην αγορά, σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την παρουσίαση του προγράμματος, με συμβολική ονομασία «Αντώνης Τρίτσης» θα κάνει το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου θα ανακοινωθεί όλη η ομπρέλα των δράσεων και των πρωτοβουλιών, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ισχυρή στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

«Προτεραιότητα του πρωθυπουργού αποτελεί η ισχυρή στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ανέφερε σχετικά ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 και πρόσθεσε ότι τα 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν άμεσα στην αγορά, καθώς η ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μια «υπόθεση καθοριστικής σημασίας», καθώς εξελίσσονται ήδη περί τα 460 έργα.

Φιλική…μαχαιριά στον Στέλιο Πέτσα για τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και εκτίμησε ότι «θεωρώ ότι και η εικόνα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη είναι ότι η Ελλάδα είναι ασφαλέστατος προορισμός».

Στο ίδιο πλαίσιο, «ό, τι και να καταφέρουμε όφελος θα είναι» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και επισήμανε ότι «θα υπάρξει ένα μεγάλο υφεσιακό κύμα πάλι σε όλο τον κόσμο». Έχουμε, ωστόσο, «ένα ισχυρό κεκτημένο σχεδίου, ενότητας και αλληλεγγύης» παρατήρησε ο υπουργός και «εφόσον τα κρατήσουμε αυτά ως κυβέρνηση και ελληνική κοινωνία» θα ανταπεξέλθουμε και τις δυσκολίες στον τουρισμό. «Είναι τόσο ξεκάθαρος ο Πρωθυπουργός που δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτηση» απάντησε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών, όπως και αυτό του ανασχηματισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X