Πολιτική

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά άρση της πατέντας για τα εμβόλια! Νέο «όχι» ΝΔ

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά άρση της πατέντας για τα εμβόλια! Νέο «όχι» ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όταν πριν από μερικούς μήνες ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την άρση των πατεντών για τα εμβόλια, αρχικά η κυβέρνηση τον είχε λοιδορήσει και μετά είχε… ανακαλύψει, πως αυτό το είχε ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως, δεν… έφτασαν τα νέα!

Σήμερα (24.11.2021), με τις ψήφους των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Αριστεράς, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογία με την οποία ζητά την άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η τροπολογία αναφέρει ότι η άρση της πατέντας γίνεται για «να ενισχυθεί η παγκόσμια πρόσβαση σε οικονομικώς προσιτά εμβόλια».

Όπως ανέφερε σε tweet του ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η τροπολογία εγκρίθηκε με 333 ψήφους υπέρ, 328 κατά και 26 αποχή. Την υπερψήφισαν σύσσωμες η ομάδες της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών και την καταψήφισε η ευρωομάδα της ΝΔ.

«Μεγάλη νίκη! Το ΕΚ ζητά με τροπολογία που μόλις εγκρίναμε την άρση της πατέντας για τα εμβόλια για Covid_19, για «να ενισχυθεί η παγκόσμια πρόσβαση σε οικονομικώς προσιτά εμβόλια». Την πρόταση καταψήφισαν πάλι οι 8 ΕΒ της ΝΔ! Η δημόσια υγεία, πάνω από τα κέρδη των Big Pharma!» έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X