Θέμα

Το σχέδιο του Κυριάκου για το κόμμα που στήνει

Το σχέδιο του Κυριάκου για το κόμμα που στήνει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οταν θέλεις να κάνεις μία αλλαγή σε ένα κόμμα χωρίς να απολέσεις πολλούς οπαδούς ή μέλη, παίρνεις τη στροφή ανοιχτά. Στις απότομες στροφές λειτουργεί η φυγόκεντρη δύναμη και έχεις απώλειες.

Με αυτή τη φιλοσοφία και μεθοδικά κινείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τότε που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ και ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιθυμεί να δημιουργήσει το δικό του κόμμα και να απαλλαγεί από τα βάρη τους παρελθόντος, την καραμανλική κληρονομία και την καραμανλική ιδεολογία με την οποία διαφωνεί, αφού αυτός είναι νεοφιλελεύθερος.

Η κατεύθυνση που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε και στον τελευταίο ανασχηματισμό. Το χαρακτηριστικό του είναι πως έβαλε στην κυβέρνηση και άλλους πολιτικούς οι οποίοι πρόσκεινται στον σημιτικό εκσυγχρονισμό και εμφορούμενους από νεοφιλελεύθερες ιδέες, όπως ο Πάνος Τσακλόγλου που ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας, για να περάσει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της διείσδυσης του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία του ιδιωτικού πυλώνα στο χώρα των επικουρικών συντάξεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και έχει σχέδιο να ελέγξει πλήρως το κόμμα απαλλασσόμενους από καραμανλικούς και σαμαρικούς, όπως σηματοδοτεί και η υποβάθμιση του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ομως, δεν τα κατάφερε πλήρως και υποχώρησε απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, όπως δείχνει η παραμονή στην κυβέρνηση του Γιάννη Βρούτση και του Νότη Μηταράκη.

Ομως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει μεθοδικά να δημιουργεί τον δικό του μηχανισμό, ώστε να ελέγξει πλήρως τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να την οδηγήσει εκεί που αυτός επιθυμεί, όπως αποκαλύπτει το πολύ καλό δημοσίευμα της Κυριακάτικης Kontranews. Σε αυτό το ρεπορτάζ θα διαβάσετε για τα σχέδια του Κυριάκου, καθώς και για τους ανθρώπους που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση διεμβολισμού και ολοκληρωτικής κατάληψης της ΝΔ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X