Πολιτική

Του Σκέρτσου του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «από την αστυνομία δεν κολλάει»

Του Σκέρτσου του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για το «από την αστυνομία δεν κολλάει»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους», είπε ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας σήμερα (19.11.2021)  στο MEGA και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν επεκτείνει την υποχρεωτικότητα στην αστυνομία γιατί, επίσης, τα κενά των αναστολών δεν μπορούν να αναπληρωθούν.

Αλλά η δήλωση πως από την… αστυνομία δεν κολλάει, δεν ήθελε πολύ να γίνει viral. Και να έχει τις απαντήσεις που της αξίζουν. Όπως αυτή του Νάσου Ηλιόπουλου, που έκανε λόγο για «επιτελικό τσίρκο».

Καταλαβαίνοντας, προφανώς, τι… έχει πει, ο υπουργός Επικρατείας προσπάθησε να το «διορθώσει». Και μέσα στον πανικό βρήκε τους φταίχτες στα ΜΜΕ και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξαν την αδιανόητη δήλωσή του.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ», για διαστρέβλωση των όσων είπε και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως… προκαλεί αναστάτωση στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Στην ανάρτηση με την οποία προσπαθεί να διορθώσει τα… αδιόρθωτα, ο Άκης Σκέρτσος λέει ότι οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας, αλλά, όπως, ισχυρίζεται ότι «δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας».

Δεν σχολιάζει βέβαια ότι πριν από μερικές μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ομολογήσει ότι δεκάδες χιλιάδες εξακολουθούν να παραμένουν ανεμβολίαστοι στην αστυνομία – που έχει μάλιστα επιφορτιστεί με τους ελέγχους για την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, καθώς και στο λιμενικό.

Έγραψε λοιπόν ο Άκης Σκέρτσος για να μαζέψει την αδιανόητη δήλωσή του: «Ας σταματήσουν επιτέλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υπονομεύουν πλαγίως ή ευθέως το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να διαστρεβλώνουν δηλώσεις.

Οι ανεφάρμοστες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας» -αλλά χωρίς πρακτικές κυρώσεις- σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, δεν προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα  παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X