Οικονομία

Τσακαλώτος: Η Δεξιά πάντα έλεγε να πάει στο διάβολο η χώρα για να πάρει την εξουσία

Τσακαλώτος: Η Δεξιά πάντα έλεγε να πάει στο διάβολο η χώρα για να πάρει την εξουσία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «έτσι ήταν η Δεξιά. Να πάει στο διάβολο η χώρα για να βγαίνετε εσείς στην εξουσία».

Ειδικότερα, αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στάθηκε η εκτίμηση Τσακαλώτου πως η ΝΔ εδώ και ένα μήνα σπεκουλάρει με τις τράπεζες. Ο ίδιος, μάλιστα, συμπέρανε, ότι «αυτή είναι η παράταξη της Δεξιάς. Δεν σας νοιάζει τίποτα. Μόνο να φύγει ο Τσίπρας».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα μίλησε για τον αντιβενιζελισμό της Δεξιάς την δεκαετία του 1920: «Ας πάει στο διάολο αυτή η χώρα εμείς θέλουμε να διώξουμε το Βενιζέλο τι δεν καταλάβατε. Από το 1920 μέχρι και σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ένα μήνα σπεκουλάρετε για τις τράπεζες και έπρεπε να είστε ντροπιασμένοι γι’ αυτό».

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, επιχειρώντας να πείσει ότι υπάρχει μόνο ένα σενάριο, υποστήριξε ότι το σενάριο βάσης υπάρχει απλώς ως μέτρο σύγκρισης σε σχέση με αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που προτίθεται να προχωρήσει. «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να κάνει παρεμβάσεις και αυτές τις περιγράφουμε με πολύ συνοπτικό, ξεκάθαρο και διάφανο τρόπο. Δεν υπάρχει καμία αμφισημία για το τι προτείνει η κυβέρνηση. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε κι ένα κομμάτι των αντίμετρων», σημείωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X