Πολιτική

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Πυρά» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, από την Κηφισιά, την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Η Πρωτομαγιά είναι ταυτισμένη με την διεκδίκηση για το 8ωρο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κατήργησε το 8ωρο, νομιμοποίησε τις απλήρωτες υπερωρίες, έβαλε πλάτη στην εργοδοτική ανομία. Είδαμε ακόμα και εκβιασμούς εργαζομένων παρουσία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, επί 4 χρόνια έστελναν τους υπουργούς τους να κάνουν μηνύσεις για να βγουν παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων, όπως στον σιδηρόδρομο, που προειδοποιούσαν πριν την τραγωδία στα Τέμπη αλλά τους απαξίωναν και τους συκοφαντούσαν.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, οδήγησαν στην πραγματική μείωση των μισθών όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς με τους οποίους οι εργαζόμενοι θα μπορούν πραγματικά να ζήσουν και όχι απλώς να επιβιώσουν, θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου. Η πολιτική αλλαγή έρχεται για Δικαιοσύνη Παντού. Και στους χώρους εργασίας».

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Κηφισιά, τόνισε ότι σήμερα «είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε τελικά ποιο είναι το κόμμα, ποια είναι η παράταξη, ποια είναι η κυβέρνηση που αγωνίστηκε για τα συμφέροντα των εργαζόμενων», αναφερόμενος στην αύξηση του βασικού μισθού, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τις άδειες μητρότητας και πατρότητας, ενώ χαρακτήρισε «γκρίζα» τα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι «έβλεπα -ίσως τα είδατε και εσείς- τα σποτάκια της διαφημιστικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, γκρίζο και μαύρο παντού. Και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η Ελλάδα την οποία βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες».

«Η Ελλάδα του γκρίζου και της μιζέριας ήταν η δική τους Ελλάδα που την αφήσαμε για τα καλά πίσω το 2019. Η δική μας Ελλάδα είναι πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή» υποστήριξε επιπλέον και πρόσθεσε: «Προσέξτε, δεν είναι μια Ελλάδα χωρίς προβλήματα. Πρώτοι εμείς είπαμε ότι διαχειριστήκαμε πολλές δυσκολίες και ότι πρέπει να εξακολουθούμε να στηρίζουμε την κοινωνία. Η ακρίβεια είναι ακόμα εδώ και ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Γι’ αυτό και σπεύσαμε και στηρίξαμε τα νοικοκυριά, με μια σειρά από εργαλεία για να μπορέσουμε να απαλύνουμε αυτή τη μεγάλη δυσκολία της εισαγόμενης ακρίβειας. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν ρωτήσετε οποιονδήποτε αντικειμενικό πολίτη σήμερα -δεν αναφέρομαι κατ’ ανάγκη σε πολίτες που ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία- αν η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι ήταν το ’19, θα σας πουν καταφατικά “ναι”. Η Ελλάδα σήμερα είναι στο σωστό δρόμο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X