Θέμα

Τσαβούσογλου: Η προκλητική ανάρτηση περί «τουρκικής μειονότητας» κατά την άφιξη στη Θράκη

Τσαβούσογλου: Η προκλητική ανάρτηση περί «τουρκικής μειονότητας» κατά την άφιξη στη Θράκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανήρτησε μια φωτογραφία του από το αεροδρόμιο και σχολίασε: “Στην Ελλάδα για να συναντηθώ με μέλη της “τουρκικής” μειονότητας στη Δυτική Θράκη και για να συζητήσουμε θέματα διμερών σχέσεων”. Μια προκλητική ανάρτηση, καθώς ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα”, για ακόμη μια φορά.

Στη Θράκη οι αστυνομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, θέτοντας σε κλοιό σημεία «τουρκικού ενδιαφέροντος», όπως για παράδειγμα το τουρκικό προξενείο για την επίσκεψη. Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών θα συνοδεύεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με μέλη της μειονότητας και στις 13:30 θα παραθέσει στο χωριό Θάμνα γεύμα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσκληθεί , οι Έλληνες βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράκ Μπαράν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ καθώς και τρεις μειονοτικοί βουλευτές του νομού Ροδόπης και του νομού Ξάνθης. Τελος ο Τσαβούσογλου θα επισκεφτεί τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Ωστόσο όπως είναι ήδη γνωστό δεν θα ταξιδέψει σε Ξάνθη και Πομακοχώρια καθώς το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Έφτασε στην Ελλάδα ο Τούρκος ΥΠΕΞ (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X