Επιλογές

Τσίπρας: Ετοιμάζεται η κίνηση – ματ με μόνιμα θετικά μέτρα!

Τσίπρας: Ετοιμάζεται η κίνηση – ματ με μόνιμα θετικά μέτρα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Mία ημέρα πριν αρχίσει η τριήμερη «μάχη της Βουλής» για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (όπως μετέτρεψε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ στον Παύλο Πολάκη), το Μαξίμου προχωράει στην «κίνηση ματ» ορίζοντας την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Τα… παράτησε όλα και γύρισε Αθήνα ο Τσίπρας για τα θετικά μέτρα

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη χθες το βράδυ, η οριστικοποίηση των θετικών μέτρων θα γίνει σήμερα και στη συνέχεια, το πολύ έως αύριο, θα ανακοινωθούν. Για τον λόγο αυτό ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στα Γιάννενα προκειμένου να γίνει η τελική σύσκεψη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο στο Μαξίμου.

Πρόκειται για μέτρα που θα αγγίζουν το ένα δισ. ευρώ, θα είναι μόνιμου χαρακτήρα με πυρήνα τις φορολογικές ελαφρύνσεις κυρίως για τα μεσαία εισοδήματα που πλήρωσαν “το μάρμαρο” τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για πρόγραμμα τετραετίας αιφνιδιάζοντας στελέχη της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι έχουμε μπροστά μας τις ευρωκάλπες χωρίς να έχει καν «φωτογραφηθεί» ο χρόνος των εθνικών εκλογών.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός ανοίγει το παιχνίδι της συνολικής αντιπαράθεσης με τη ΝΔ (και βάζει διλήμματα στα μικρότερα κόμματα) καθώς την «υποχρεώνει» να πάρει θέση σε μείζονα ζητήματα που οφείλει, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να εντάξει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Τα προανήγγειλε και ο Τζανακόπουλος

Τσίπρας

Τα νέα θετικά μέτρα που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα είναι εφάπαξ θα ανακοινώσει η κυβέρνηση σύμφωνα και με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος το 2019 που επιτρέπει την αποκατάσταση αδικιών και συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση τους, ενώ δήλωσε πως έχει τελειώσει η συνθήκη των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πάρει μέτρα περικοπών από το 2016.

Σε ερώτηση για το αφορολόγητο απάντησε ότι αυτό αφορά τον προϋπολογισμό του 2020 και επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο.

Σημείωσε ακόμα πως αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί να καταφέρει τη μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% αυτή είναι μόνο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο συμπαθής κ. Κυμπουρόπουλος»

Κατά τα ίδια στελέχη, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν τέτοια «ένταση και έκταση» που θα σκιάσουν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ στον Παύλο Πολάκη.

Το είπε, άλλωστε και ο Νίκος Παππάς: “Κρίση πανικού θα πιάσει τα στελέχη της ΝΔ με τα μέτρα Τσίπρα“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως προσθέτουν, για την αφορμή που οδήγησε στην πρόταση δυσπιστίας θα μιλήσει αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προκειμένου να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Ότι δηλαδή, δεν «επιτέθηκε» στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή, ως ανάπηρος, έκανε χρήση της ειδικής μοριοδότησης για να διορισθεί στο Αττικό Νοσοκομείο, αλλά αντέδρασε σε ανάρτηση του ιδίου ότι δεν ζήτησε ποτέ ειδική μοριοδότηση.

120 δόσεις: Έτσι θα μπείτε στην ρύθμιση με πέντε βήματα!

Όπως είναι γνωστό, το ύφος της αντίδρασης του κ. Πολάκη δεν ήταν «πολιτικά κόσμιο» (για «άστοχο σχόλιο» μίλησε χθες και ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο δύο φορές για τον “συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλου”), ωστόσο η έμφαση θα δοθεί στο περιεχόμενο, καθώς και στο γεγονός ότι ο διορισμός του κ. Κυμπουρόπουλου φέρει τις υπογραφές του υπουργού Υγείας Aνδρέα Ξάνθου και του κ. Πολάκη.

Ειδική αναφορά θα γίνει στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τους ΑΜΕΑ και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ειδική μέριμνα στα νέα θετικά μέτρα.

Σκληρό πόκερ (και) για το Ερρίκος Ντυνάν

Στο παρά ένα της κόντρας στη Βουλή η κυβέρνηση άνοιξε άλλο ένα μέτωπο με τη ΝΔ και, μάλιστα, στον χώρο… της υγείας. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσίπρας χθες, είχε συνάντηση με την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς με αντικείμενο την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από το Ιδρυμα Ωνάση και την επιστροφή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα δια του τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος, επικαλούμενος το ποσό εξαγοράς του νοσοκομείου από την Πειραιώς επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προειδοποίησε ότι εάν πωληθεί σε μικρότερο ποσόν θα προκύψει «αδίκημα απιστίας».

Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν για «σκληρό παιχνίδι» που παίζεται γύρω από την τύχη του Ερρίκος Ντυνάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος να το αποκτήσει από την τράπεζα Πειραιώς, με τη συμφωνία ή την ενθάρρυνση… της άλλης Πειραιώς (της ΝΔ). Για τον λόγο αυτό, λένε, η προοπτική επιστροφής του νοσοκομείου στο δημόσιο Σύστημα Υγείας «θα τύχει μεγάλης πολεμικής από την αξιωματική αντιπολίτευση». Θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα βρει θέση στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X