Πολιτική

Βουλή: Live η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Βουλή: Live η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λίγο μετά τις 19:00 ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή γύρω από την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, που κατέθεσε στον πρόεδρο τη Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα στο έγκλημα των Τεμπών.

Στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, το οποίο υπογράφουν 83 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στις υποκλοπές και στην υπόθεση των emails της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δείτε live

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Τι προβλέπει η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με το Άρθρο 84:

  • H Bουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Kυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Bουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. H πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.
  • Kατ’ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
  • H συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει μετά δύο ημέρες από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
  • H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση.

Για την κατάθεση αυτή, απαιτείται η συναίνεση από 50 βουλευτές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X