Ο Προβοκάτορας

Βρε φτωχομπινέδες, γιατί… σκούζετε για την ακρίβεια; Αφού ο Άδωνις είπε ότι στο «ζύγι» είστε καλά! video

Βρε φτωχομπινέδες, γιατί… σκούζετε για την ακρίβεια; Αφού ο Άδωνις είπε ότι στο «ζύγι» είστε καλά! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Προβοκάτορας είναι έξαλλος. Είναι στα κάγκελα. Πνέει μένεα. Τα ‘χει πάρει στο κρανίο, πώς το λένε. Παρόλο που ο Άδωνις Γεωργιάδης τα έχει ήδη «εξηγήσει» ωραία.

Συγκεκριμένα όμως: Την οργή του προκαλείτε όλοι εσείς. Οι πλεμπαίοι, οι φτωχομπινέδες, εσείς που μόνο γκρινιάζετε επειδή δεν «βγαίνετε» οικονομικά. Εντάξει, μπορεί να έχετε δει τους μισθούς και τις συντάξεις σας να κατακρεουργούνται εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί τώρα, μετά από σχεδόν δυο χρόνια πανδημίας να βλέπετε τους λογαριασμούς του ρεύματος και να παθαίνετε «εγκεφαλικά». Μπορεί να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και τα μίνι «εμφράγματα» να… πηγαίνουν και να έρχονται.

Και τι σημαίνει αυτό λοιπόν; Πρέπει να γκρινιάζετε; Πρέπει να μας… ζαλίζετε καθημερινά ότι δεν είναι κατάσταση αυτή; Ότι πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού; Όχι. Όχι αχάριστοι ψωροπερήφανοι εκπρόσωποι του προλεταριάτου.

Δεν μπορείτε να γκρινιάζετε. Δεν έχετε το δικαίωμα, τέλος. Και δεν το λέει αυτό ο Προβοκάτορας. Το λέει η… αυθεντία. Αυτός ο τιτάνας της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο πρώην βιβλιοπώλης, νυν υπουργός Ανάπτυξης και Νο2 της κυβέρνησης και πάντα… αεράτος Άδωνις Γεωργιάδης. Μην γκρινιάζετε λοιπόν. Κόφ’ τε το! Τα παραμύθια τελείωσαν!

Αφορμή για όλα αυτά, είναι η είδηση για το άλμα στο 4,8% (!) που κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, βάζοντας φωτιά στα πορτοφόλια και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βασικά είδη της καθημερινότητας έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη!

  • Φυσικό αέριο; Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, έχει σημειώσει αύξηση 180,9%!
  • Πετρέλαιο Θέρμανσης; Αύξηση 45,2%.
  • Ηλεκτρισμός; Αύξηση 37,8%!
  • Καύσιμα; Αύξηση 24,9%!
  • Αρνί και κατσίκι; Αύξηση 21,3%!
  • Ελαιόλαδο; Αύξηση 18,5%!
  • Πατάτες; Αύξηση 11,9%!

Υποκριτές! Τι γκρινιάζετε; Αφού έχετε!

«Σκούζουν» λοιπόν ότι δεν βγαίνουν οικονομικά. Οι αχάριστοι. Οι υποκριτές. Διότι αυτό είναι. Αχάριστοι και υποκριτές, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη εξηγήσει πως κάθε άλλο παρά χαμένοι είναι!

Τα είπε όλα ο υπουργός πριν από σχεδόν ένα μήνα, υιοθετώντας άριστα τις πρακτικές… μπακαλόγατων της οικονομίας. Τι είχε πει; Θα σας θυμίσει ο Προβοκάτορας τι είχε πει: «Σε ετήσια βάση, φαντάζομαι είδατε τις ανακοινώσεις της Eurostat μόλις προχθές, σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στην Ελλάδα η πρόβλεψη είναι ότι θα κλείσει στο 0,1. Όχι σε μηνιαία βάση, αλλά τι ξόδεψε από την τσέπη του όλο το χρόνο. Ε, όλο το χρόνο, επειδή το πρώτο εξάμηνο είχες αρνητικό πληθωρισμό, δηλαδή πέφτανε οι τιμές, και το δεύτερο είχες πληθωρισμό, ανεβαίνανε οι τιμές, στο σύνολο του έτους λέει η Eurostat ο Έλληνας πολίτης δεν έχασε λεφτά. Το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε το εισόδημά του, το δεύτερο εξάμηνο μειώθηκε».

Θυμηθείτε όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης (μετά το 09.50)

Καταλάβατε; Όχι, καταλάβατε; Είπε ότι τον… Απρίλιο και τον Μάιο του 2021 οι τιμές έπεφταν. Τα μακαρόνια δηλαδή και το ρύζι και το γάλα ήταν πιο φθηνά, άρα τώρα δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια που οι τιμές «εκτοξεύονται»!

«Κόλαση» στη Βουλή! «Ο Μαρινάκης κυβερνά αυτό τον τόπο! Η κυβέρνηση τον υπερασπίζεται;» (video)

Άρα, έπρεπε ρε αδερφέ να είχες κάνει τα κουμάντα σου. Έβρισκες το γάλα 10 λεπτά του ευρώ φθηνότερο; Να τα έβαζες στην άκρη αγαπητέ! Και έτσι, δεκάλεπτο – δεκάλεπτο, να έφτανες στον Οκτώβρη, τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, που οι τιμές πήραν… φωτιά και να μπορείς να τα πληρώσεις!

Ας πρόσεχες λοιπόν ποταπέ συμπολίτη. Και κυρίως τώρα να μη γκρινιάζεις. Διότι το είπε ο Άδωνις: Στο… ζύγι του έτους είσαι κερδισμένος. Διότι η πρόβλεψη είναι ότι σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα κλείσει στο 0,1%. Άλλο που τώρα είναι στο… 4,8%!

Και κάτι τελευταίο από τον Προβοκάτορα. Φιλικά και με στοργή: Σταματήστε επιτέλους. Δεν είναι δυνατόν να «σταυρώνουμε» κάθε φορά τον Άδωνι τον Γεωργιάδη για όλα τα δεινά αυτού του τόπου. Δεν είναι ο Άδωνις ο Γεωργιάδης ο εύκολος στόχος, δεν είναι το εξιλαστήριο θύμα. Δεν είναι… «διά πάσαν νόσον και πάσα μαλακίαν».

Συνεννοηθήκαμε;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X