Πολιτική

Υποκλοπές: Τα ψέματα Γεραπετρίτη για τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη

Υποκλοπές: Τα ψέματα Γεραπετρίτη για τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στις 29 Αυγούστου δήλωνε ότι το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη υπάρχει τονίζοντας «βεβαίως και υπάρχει φάκελος αλλοίμονο αν δεν υπήρχε».

Ο υπουργός τότε έθετε ζήτημα δημοκρατίας και τόνιζε η ύπαρξη του φακέλου «είναι κρίσιμο, άλλωστε αυτό αφορά στις δημοκρατικές ευαισθησίες, όλων των πολιτών».

«Προφανώς είναι ένας φάκελος που τεκμηριώνει την εισήγηση της υπηρεσίας, γιατί επί τη βάση αυτού του φακέλου αποφασίζει εν τέλει ο εισαγγελέας, οποίος σταθμίζει την προστασία του δικαιώματος του πολίτη στο απόρρητο της επικοινωνίας του έναντι του φερόμενου λόγου εθνικής ασφάλειας, που προβάλλεται», υπογράμμιζε.

Ένα μήνα μετά ήρθε η αποκάλυψη-βόμβα. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος δήλωσε ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη υπενθύμισε με ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης στο twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X