Σινεμά

Όσκαρ 2022: Σήμερα η 94η απονομή των βραβείων

Όσκαρ 2022: Σήμερα η 94η απονομή των βραβείων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη βραδιά των Όκαρ θα πραγματοποιηθεί στο «σπίτι» των Όσκαρ, το «Dolby Theater» στο Λος Άντζελες, σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 στις 5 το απόγευμα (ζώνη ώρας Ειρηνικού). Στην Ελλάδα, θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση στις 03.00 τα ξημερώματα Δευτέρας 28/3 στο κανάλι της Cosmote TV, Cosmote Cinema 1HD, με ελληνικό σχολιασμό.

Συνολικά 38 ταινίες μεγάλου μήκους διεκδικούν Όσκαρ στη φετινή τελετή. Το γουέστερν φιλμ «Η Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες, 12 στο σύνολο, συμπεριλαμβανομένων αυτών της «Καλύτερης Ταινίας» και «Καλύτερης Σκηνοθεσίας». Δεύτερο σε αριθμό υποψηφιοτήτων έρχεται το «Dune» με 10 συνολικά. Πολλές υποψηφιότητες συγκέντρωσαν επίσης και οι ταινίες «Belfast» (Κένεθ Μπράνα), «Coda» (Σίαν Χέντερ), «Don’t Look Up» (Άνταμ ΜακΚέι), «King Richard» (Ρεινάλντο Μάρκους Γκριν), «Licorice Pizza» (Πολ Τόμας Άντερσον), «Nightmare Alley» (Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο) και «West Side Story» (Στίβεν Σπίλμπεργκ).

Αφιέρωμα στον «Τζέιμς Μποντ» και τον «Νονό»

Το φετινό σόου θα αποτίνει φόρο τιμής στις ταινίες Τζέιμς Μποντ και τον «Νονό» («The Godfather») που φέτος γιορτάζει την 50η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας της τριλογίας.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X