Eretiki Κριτική

Ανακοίνωση των ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ & ΕΕΝ για το Νομοσχέδιο “ΕΚΚ & ΟΜ-Creative Greece”

Ανακοίνωση των ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ & ΕΕΝ για το Νομοσχέδιο “ΕΚΚ & ΟΜ-Creative Greece”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ

Παρακάτω σας μεταφέρω κατευθείαν την ανακοίνωση από τους συνεργαζόμενους Φορείς “Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου”, “Σύνδεσμος Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων” & “Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ”, σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις για τον υπό σύσταση δημόσιο Φορέα συνένωσης Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου & Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

Αφορμή της ανακοίνωσης αυτής υπήρξε η χθεσινή δημόσια παρέμβαση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο κρίσιμο θέμα εξεταστικής ενημέρωσης για το Νομοσχέδιο-Νέο Φορέα, που φέρει τον συνενωτικό τίτλο “Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου & Οπτικοακουστικών Μέσων-Creative Greece.”

Οι Φορείς ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ και ΕΕΝ εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Ελληνικής Κινηματογραφίας από τις ασαφείς ελλείψεις του σχετικού Νομοσχεδίου, που τέθηκε προσφάτως σε Διαβούλευση.

Η Ανακοίνωση

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να επισημάνουμε την άμεση ανταπόκριση της Κινηματογραφικής Κοινότητας στη χθεσινή πρόσκληση της δημόσιας παρέμβασης, που οργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με θέμα τον νέο Φορέα “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ- CREATIVE GREECE.” Καθώς και την ισχυρή ενότητα η οποία εκφράστηκε μέσα από την απόλυτη σύμπνοια όλων μας με τις τοποθετήσεις των ομιλητών του πάνελ, για το Νομοσχέδιο που τέθηκε πρόσφατα σε διαβούλευση και στο οποίο διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις. Αυτές θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελληνικής Κινηματογραφίας, με επίκεντρο την ασάφεια ως προς την ύπαρξη του επιλεκτικού προγράμματος, έτσι όπως έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια μέσω του ΕΚΚ.

Στον λίγο χρόνο που απομένει μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου, αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσει, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αποσαφηνίσεις και διορθώσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή, εύρυθμη και διακριτή λειτουργία των δύο Φορέων οι οποίοι ενσωματώνονται στο νέο σχήμα. Καθώς και οι απαραίτητες προσθήκες, που αφορούν το επιλεκτικό πρόγραμμα.

Είμαστε αισιόδοξοι, ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί θετικά στα δίκαια αιτήματά μας για τη δημιουργία ενός σχεδίου Νόμου, που θα οδηγήσει σε μια υγιή και πλούσια Ελληνική Κινηματογραφία.”

Τα ΔΣ των ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ & ΕΕΝ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X