Πολιτισμός

Πέθανε η ντίβα της όπερας Ίρμα Καπέτσε Μινούτολο

Πέθανε η ντίβα της όπερας Ίρμα Καπέτσε Μινούτολο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε η τραγουδίστρια της όπερας Ίρμα Καπέτσε Μινούτολο, η οποία ήταν ερωμένη του προ τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ξέφρενο τρόπο ζωής του.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, η Μινούτολο γεννήθηκε στη Νάπολη στις 6 Αυγούστου 1935 και σε ηλικία 11 ετών γνώρισε στη Νάπολη τον Φαρούκ, ο οποίος ζούσε αυτοεξόριστος, επειδή παραιτήθηκε για να ανέβει στο θρόνο ο γιος του, ο οποίος ανατράπηκε μετά από ένα χρόνο και θεσπίστηκε η Δημοκρατία στην Αίγυπτο.

Γνωστός όχι για τις ηγετικές και διοικητικές του ικανότητες, αλλά για την αδυναμία του στις γυναίκες, την κραιπάλη και το καλό φαγητό, ο Φαρούκ παντρεύτηκε το 1938 τη Φαρίντα, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Το 1948 πήρε διαζύγιο από τη Φαρίντα και το Μάιο του 1951 παντρεύτηκε τη 17χρονη Ναρριμάν Σαντέκ.

Ο Playboy Φαρούκ, ο οποίος βασίλεψε από το 1936 έως το 1952, θεωρείται από ορισμένους ως ο πραγματικός τελευταίος βασιλιάς της Αιγύπτου, δεδομένου ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπέρ του βρέφους γιου του Φουάντ Β’, ο οποίος καθαιρέθηκε σε λιγότερο από έναν χρόνο, όταν η χώρα έγινε Δημοκρατία.
Η ίδια είχε εντυπωσιαστεί από τα ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά που μιλούσε ο πρώην μονάρχης και όταν έγινε 16 ετών φέρεται να τον παντρεύτηκε.

«Όταν πρωτοείδα τον Φαρούκ, ήμουν 11 ετών. Παντρευτήκαμε όταν ήμουν 16 ετών», είχε αναφέρει, υποστηρίζοντας ότι παρότι η ίδια παρέμεινε καθολική, παντρεύτηκε τον Φαρούκ σε ισλαμική τελετή.

Η καριέρα στο τραγούδι

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, ο μονάρχης της Αιγύπτου βοήθησε την ερωμένη του να ξεκινήσει την καριέρα στο τραγούδι, νοικιάζοντας το 1963 το αποκλειστικό κλαμπ Artists Club στη Νάπολη για να εμφανίζεται εκεί. Αλλά μετά από ένα λεπτό στη σκηνή τα φώτα έσβησαν, αφήνοντας τους 300 καλεσμένους είτε να ουρλιάζουν είτε να γελούν με την κατάσταση,.

Οι παρτιτούρες του πιανίστα πήραν φωτιά και η Ιταλίδα τραγουδίστρια της όπερας, γνωστή επαγγελματικά ως Imra Di Canosa από ορισμένους, σύντομα έγινε απλώς θέμα συζήτησης για τους κριτικούς, που την κατακεραύνωναν.

Εντούτοις, η κατάσταση άλλαξε ριζικά μετά τον θάνατο του Φαρούκ, ο οποίος δεν συμπεριέλαβε τη Μινούτολο στη διαθήκη του, παρότι εκείνη ήταν δίπλα του και πήγε στην κηδεία..

Τότε, η καριέρα της στην όπερα σύντομα πήρε μια επιτυχημένη τροπή και τελικά της απονεμήθηκε το Βραβείο Μαρία Κάλλας και έδωσε παραστάσεις στο Μιλάνο και στη Φλωρεντία. Εμφανίστηκε επίσης σε ταινίες, όπως η Young Toscanini (1988), με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η ζωή μετά τον θάνατο του Φαρούκ

Μετά το θάνατο του Faruq, η Irma Capece Minutolo είχε ξαναρχίσει να σπουδάζει όπερα, κάνοντας το ντεμπούτο της το 1967 στον ρόλο του Liù, στο Teatro Opera di Roma στο Turandot του Giacomo Puccini και την ίδια χρονιά έλαβε το ρόλο της Leonora στο Trovatore του Giuseppe Verdi.

Στη συνέχεια τραγούδησε με τον Mario Del Monaco στον Otello του Giuseppe Verdi, στον ρόλο της Desdemona, και στο Pagliacci του Leoncavallo, στον ρόλο της Nedda.

Με τον Τζουζέπε Ντι Στέφανο είχε ερμηνεύσει τον ρόλο της Μιμί στην Μποέμ του Τζάκομο Πουτσίνι και της Νέντα στον Παλιάτσι του Λεονκαβάλο. Έχει παίξει στα κύρια ιταλικά θέατρα, όπως το Verdi στην Τεργέστη, το Fenice στη Βενετία, το Reggio στην Πάρμα, το Comunale στη Φλωρεντία, το San Carlo στη Νάπολη, το Bellini στην Κατάνια, το Massimo στο Παλέρμο, το Massimo στην Κάλιαρι, το Petruzzelli του Μπάρι, το Regio του Τορίνο, το Ελληνικό Θέατρο της Ταορμίνας και των Συρακουσών και στα μεγάλα παραδοσιακά θέατρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X