Show Biz

Eurovision 2023: Τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση

Eurovision 2023: Τα μεγάλα φαβορί για την πρώτη θέση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βρισκόμαστε λίγες ώρες μακριά από τον Τελικό του 67ου διαγωνισμού της Eurovision και το ερώτημα είναι πλέον ένα: Ποια χώρα θα κερδίσει το πολυπόθητο τρόπαιο;

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός Διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον περσινό θεσμό και την αδυναμία της χώρας να αναλάβει τη διοργάνωση λόγω του πολέμου.

Μετά τη διεξαγωγή των δύο Ημιτελικών, στον αποψινό Τελικό συμμετέχουν 26 χώρες, σε μια χρονιά που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως αμφίρροπη.

Στον τελικό θα διαγωνιστούν 26 χώρες: Οι 20 χώρες που πήραν το εισιτήριο από τους δύο Ημιτελικούς (10 χώρες από κάθε βραδιά), η περσινή νικήτρια, Ουκρανία και οι “Big Five” χώρες, οι οποίες είναι οι Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, που βρίσκονται απευθείας στην τελική φάση.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι τρεις χώρες που θα παλέψουν απόψε για το τρόπαιο της Eurovision 2023.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: ALESSANDRA – “QUEEN OF KINGS”

Φέτος, η Νορβηγία επέλεξε μέσω εθνικού τελικού την 20χρονη Alessandra Mele για φετινή της εκπρόσωπο και το “Queen of Kings” είναι αναμφισβήτητα μία από τις συμμετοχές που έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλές.

Ακόμη κι αν η Alessandra δεν κερδίσει απόψε, το μόνο βέβαιο είναι ότι η νεαρή τραγουδίστρια έχει κερδίσει το… τρόπαιο της “βασίλισσας” του TikTok, στο οποίο σαρώνει, έχοντας γίνει αρκετές φορές viral, στο διάστημα διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Το κομμάτι της Νορβηγίας σαρώνει στα streams πολλών χωρών και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, γεγονός που θα φέρει την τέταρτη νίκη για τη Νορβηγία.

Alessandra Mele
Alessandra Mele  CHLOE HASHEMI / EBU

Σε συνέντευξή της, η Alessandra Mele δήλωσε ότι το τραγούδι στοχεύει να δείξει «τη δύναμη των γυναικών, αλλά και τη δύναμη όλων των ανθρώπων». «Είναι τόσο σημαντικό είναι να νιώθεις ο εαυτός σου».

Η ίδια, μάλιστα, τόνισε πως το γεγονός ότι είναι αμφιφυλόφιλη και τα βιώματά της σχετικά με αυτό, επηρέασαν στη δημιουργία του τραγουδιού.

Η Νορβηγία θα παίξει πολύ ψηλά και ενδεχομένως -αν ευνοηθεί και από τις επιτροπές- μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: KÄÄRIJÄ – “CHA CHA CHA”

 

Φέτος η Φινλανδία επέλεξε τον δικό της εκπρόσωπο μέσα από τη διεξαγωγή εθνικού τελικού. Ο 29χρονος Käärijä ήταν ο μεγάλος νικητής.

Επιτροπές και κοινό ανέδειξαν τον Käärijä νικητή, με τεράστια διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

O Käärijä είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης και έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να αγνοήσεις ούτε αυτόν, ούτε το πράσινο μπολερό του.

Φινλανδία - Eurovision 2023
Φινλανδία – Eurovision 2023  SARAH LOUISE BENNETT / EBU

Η θεματολογία των τραγουδιών του εστιάζει στον αθλητικό τζόγο, απ’ όπου προκύπτει και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, αφού Käärijä σημαίνει «αυτός που μαζεύει όλα τα κέρδη».

Το είδος της μουσικής του συνδυάζει στοιχεία από ραπ, μέταλ και ηλεκτρονική μουσική.

Το τραγούδι “Cha Cha Cha”, με το οποίο εκπροσωπεί τη χώρα του στον μουσικό διαγωνισμό είναι αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε ένα φαινόμενο στη Φινλανδία κατά το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να χορέψουν, για να μην φανεί η «θηλυκή» πλευρά τους, όπως λέει ο τραγουδιστής. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “χοροφοβία”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταφεύγουν στο αλκοόλ, προκειμένου να καταφέρουν να διασκεδάσουν.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στο video clip του τραγουδιού, όπου ο καλλιτέχνης βρίσκεται μέσα σε ένα ρινγκ, παλεύοντας με τις «φωνές» του κόσμου, αλλά και με τον εαυτό του. Στο τέλος της μάχης η «θηλυκή» πλευρά του καλλιτέχνη κερδίζει.

Το κομμάτι έχει γίνει viral στο TikTok και πολλοί θεωρούν ότι ενδέχεται να καταφέρει να βρεθεί ακόμη και στην πρώτη θέση στο televoting.

Το επίσημο video clip (διαθέσιμοι αγγλικοί στίχοι):

Κάποιοι χαρακτηριστικοί στίχοι:

Θέλω να μπερδέψω το κεφάλι μου και να ελευθερώσω το μυαλό μου από τον φόβο

Και μένω σε αυτό το κάθισμα μέχρι να πρέπει να σκαρφαλώσω

Δύο piña coladas έχω πει, ωστόσο, η έκφραση που έχω στο πρόσωπό μου είναι ξινή

Κατευθύνομαι προς την πίστα

Σαν τσα, τσα, τσα

Και αυτός ο κόσμος δεν με κάνει να φοβάμαι πια

Σαν τσα, τσα, τσα

Όταν πάνω μου ρίχνω τη σαμπάνια

Κατευθύνομαι προς την πίστα

Σαν τσα, τσα, τσα

Και αυτός ο κόσμος δεν με κάνει να φοβάμαι πια

Σαν τσα, τσα, τσα

ΣΟΥΗΔΙΑ: LOREEN – “TATTOO”

Ναι, για ακόμη μια χρονιά, η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη (και αυτή τη φορά όχι άδικα).

Έντεκα χρόνια μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό μουσικής, η Loreen επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision και αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Loreen -
Loreen – “Tattoo”  SARAH LOUISE BENNETT / EBU
Loreen -
Loreen – “Tattoo”  CHLOE HASHEMI / EBU

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια κέρδισε για λογαριασμό της Σουηδίας το 2012. Τότε η Loreen είχε πάρει άνετα τη νίκη με 372 βαθμούς, ερμηνεύοντας το “Euphoria”.

Έντεκα χρόνια μετά, επιστρέφει στην οικογένεια της Eurovision με το τραγούδι “Tattoo”, το οποίο κάνει πάταγο στα μουσικά charts.

Η καλλιτέχνιδα κέρδισε με διαφορά στον Εθνικό Τελικό της Σουηδίας, το Melodifestivalen, και οι φανς κάνουν λόγο για σχεδόν σίγουρη νίκη της στον αποψινό Τελικό.

Απομένουν, λοιπόν, λίγες μόνο ώρες για να δούμε εάν το όνομα της Loreen θα μπει δίπλα σε αυτό του Johnny Logan ή αν το come back της με το “Tattoo” δεν είναι τελικά αρκετό για το 2/2.

Πηγή: news247.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X