Fragilemag

“Ιησούς από τη Ναζαρέτ” – Ο ρόλος της καθολικής εκκλησίας στην παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς

“Ιησούς από τη Ναζαρέτ” – Ο ρόλος της καθολικής εκκλησίας στην παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” το τηλεοπτικό στάνταρ του Πάσχα. Η ψηφιακά ανανεωμένη, έκδοση της μίνι σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι παραγωγής 1977 είχε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Λίγο πριν, το 1974, ο Βρετανός παραγωγός Σερ Λιου Γκρέιντ είχε γνωρίσει μεγάλη αποδοχή με μια άλλη σειρά –Μωυσής– που πρωταγωνιστούσε ο Μπαρτ Λάνκαστερ. Η επιτυχία στην Ιταλία ήταν τόσο μεγάλη ώστε ο Πάπας Παύλος IV του πρότεινε να δουλέψει σε μια νέα παραγωγή γύρω τη ζωή του Ιησού. Ήταν επιθυμία του Πάπα ο Φράνκο Τζεφιρέλι να σκηνοθετήσει το έργο.

Ο Τζεφιρέλι είχε περάσει από μια δική του θρησκευτική αφύπνιση μετά την τεράστια επιτυχία της εμβληματικής διασκευής του Ρωμαίος και Ιουλιέτα το 1968. Μετά την ταινία, αυτός και η ηθοποιός Τζίνα Λολομπριτζίντα είχαν ένα πολύ σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα, με αποτέλεσμα ο Τζεφιρέλι να αναζητήσει ξανά στήριξη στην καθολική του πίστη.

Η επόμενη ταινία του Brother Sun, Sister Moon (1972), η οποία εξέταζε τη σχέση μεταξύ του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και της Αγίας Κλάρας, έτυχε λιγότερης αποδοχής από το Χόλιγουντ και τους κριτικούς, αλλά τράβηξε την προσοχή του Πάπα. Προσθέστε σε αυτό την άνεση του Τζεφιρέλι με τα δράματα εποχής και το βλέμμα του στα έπη και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί οι παραγωγοί συμφώνησαν με τον Ποντίφικα για να προχωρήσουν στη συνεργασία τους.

•”Ιησούς από τη Ναζαρέτ”. Ο κινηματογραφικός παραγωγός Σερ Λιου Γκρέιντ δεν ήταν Καθολικός, αλλά Εβραίος. Ο σκηνοθέτης Τζεφιρέλι, ενώ ήταν συντηρητικός και συνεπής με τη θρησκεία του σε όλη του τη ζωή, ήταν επίσης ομοφυλόφιλος. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχει επίσης ο σεναριογράφος Άντονι Μπέρτζες, ο οποίος στη δεκαετία του ’70 συνδέθηκε περισσότερο με το μυθιστόρημά του Το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Αυτοί οι τρεις έκαναν έναν ασυνήθιστο συνδυασμό με την Καινή Διαθήκη και κατέληξαν να παράξουν μια ιδιαίτερα μοναδική κινηματογραφική δημιουργία.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X