Fragilemag

Ο ένας Sting – Οι δύο συναυλίες του στο Ηρώδειο

Ο ένας Sting – Οι δύο συναυλίες του στο Ηρώδειο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει, εντάξει το πρώτο που θαυμάζεις πάνω του είναι η στατιστική της καριέρας του. Από τις μέρες του συγκροτήματος Police ο φωτογενής κυρίως μπασίστας, στιχουργός και συνθέτης Sting κατάφερνε να συγκινεί το κοινό δίνοντας την αίσθηση πως μπορούσε να κινείται στις σκηνές συναυλιών με την, ίδια, άνεση που έχει όταν βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού του. Η προσήλωση αυτού του καλλιτέχνη στην επιτυχία ήταν αμετακίνητη. Από το 1979 που ως ηθοποιός, ερμήνευσε ένα μικρό ρόλο στην εφηβική ροκ όπερα Quoadrophenia, στην απίστευτη επιτυχία που γνώρισαν οι Police του “Roxanne”, του “Every Breath You Take” – το δεύτερο τη δεκαετία του 1980 – τον ακτιβισμό υπέρ του περιβάλλοντος ο Sting κατάφερε να συστήσει σε κοινό και συναδέλφους του έναν άνθρωπο που μπορεί να ισορροπήσει ιδανικά ανάμεσα στην υστερία της απόλυτης ποπ επιτυχίας χωρίς να χάσει ηρεμία του.

Ο Sting, o Γκόρντον Μάθιου Τόμας Σάμνερ δηλαδή, έρχεται για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα. Θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου. Θέλει να γιορτάσει στην Αθήνα τα 70στα του γενέθλια. Καλεσμένος του στη συναυλία είναι…ο γιος του Τζόι Σάμνερ.

Το μενού των εμφανίσεων του Sting, του γιου του και της μπάντας του περιλαμβάνει όλα εκείνα τα τραγούδια που διαμόρφωσαν την πετυχημένη του καριέρα. Μια επιστροφή στα χρόνια των The Police κρίνεται επιβεβλημένη. Η λίστα των χιτ που ερμήνευσε μαζί τους είναι ατελείωτη από το σχεδόν ρέγκε “Message In A Bottle”, το κομμάτι που συχνά ανοίγει της συναυλίες του, μέχρι τη σοφτ τζαζ του “Englishman In New York”, ο καλλιτέχνης αναμένεται να παρουσιάσει όλους τους μουσικούς λόγους που τον έκαναν απαραίτητο, αστέρι πρώτου μεγέθους στη βιομηχανία του θεάματος.

Οι συναυλίες του Sting My Songs είναι ένα πληθωρικό show, στο οποίο ο καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, από την πολυβραβευμένη και πλούσια καριέρα του με το συγκρότημα των The Police, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης. Οι συναυλίες του θα είναι “μια αριστουργηματική εμφάνιση από την αρχή έως το τέλος”, που θα “οδηγεί τους fans σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο”, με επιτυχίες όπως “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne”, “Demolition Man”, “Englishman In New York,” “Every Breath You Take,” “Roxanne,” “Message In A Bottle” και πολλά άλλα.

Οι The Police με τον τραγουδιστή και μπασίστα τους Sting στο κέντρο

Ο Sting θα συνοδεύεται από ένα ηλεκτρικό, ροκ σχήμα με τους Dominic Miller (κιθάρα), Josh Freese (τύμπανα), Rufus Miller (κιθάρα), Kevon Webster (πλήκτρα), Shane Sager (φυσαρμόνικα), μαζί με τους Melissa Musique και Gene Noble (φωνητικά).

Συνθέτης, τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ηθοποιός, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Sting είναι παιδί της εργατικής τάξης που μεγάλωσε στο Νιουκάστλ της Αγγλίας πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 1977, για να σχηματίσει τους The Police με τους Σιούαρτ Κόπλαντ (ντράμερ) και Άντι Σάμμερς (κιθάρα). Η μπάντα κυκλοφόρησε πέντε στούντιο άλμπουμ, κέρδισε έξι GRAMMY Awards® και δύο Brits, και εντάχθηκε στο The Rock and Roll Hall of Fame το 2003.

Όντας ένας από τους πιο διακεκριμένους σόλο καλλιτέχνες στον κόσμο, ο Sting έχει λάβει επιπλέον 11 GRAMMY Awards®, δύο Brits, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Emmy, τέσσερις υποψηφιότητες για Oscar, μια υποψηφιότητα για ΤΟΝY, το Century Award του Billboard Magazine και το βραβείο MusiCares 2004 Person of the Year. Το 2003, χρίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για την πλούσια συνεισφορά του στη μουσική. Επίσης, είναι μέλος του Hall of Fame των τραγουδοποιών και έχει λάβει τα βραβεία Kennedy Center Honours, American Music Award of Merit και Polar Music Prize. Του έχει απονεμηθεί επίτιμος διδακτορικός τίτλος μουσικής από το Πανεπιστήμιο της Northumbria (1992), το Berklee College of Music (1994), το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne (2006) και το Πανεπιστήμιο Brown στην 250η τελετή έναρξής του (2018).

Κατά τη διάρκεια της διάσημης καριέρας του με τους The Police, αλλά και ως σόλο καλλιτέχνης, ο Sting έχει πουλήσει συνολικά 100 εκατομμύρια άλμπουμ.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X