Παρασκήνιο

Σκληρή κόντρα λοιμωξιολόγων με Αδωνι και Κεραμέως

Σκληρή κόντρα λοιμωξιολόγων με Αδωνι και Κεραμέως
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πληροφορίες λένε ότι τα μέλη της επιτροπή εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση σκληρό lockdown κάποιων εβδομάδων προκειμένου να ελεγχθεί ο ιός. Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιμένει ότι η αγορά πρέπει να μείνει ανοικτή, αλλά και η Νίκη Κεραμέως που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία. Αντίθετα ο Βασίλης Κικίλιας θεωρεί ότι θα πρέπει να εισακουστούν οι εισηγήσεις των ειδικών πριν τα πράγματα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο  στην ιστορία είναι η στάση του  καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα ο οποίος  μιλώντας χθες στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στην Βουλή  παρουσίασε σοκαριστικά στοιχεία για την διασπορά του ιού και των μεταλλάξεων.

Πιο συγκεκριμένα είπε, ότι  τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι πάνω από 4.000. με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κατά 81% στον βόρειο τομέα, 67% στον κεντρικό τομέα και έως και 123% στη δυτική Αττική. Ακόμη πιο ανησυχητικά τα στοιχεία για τις μεταλλάξεις, καθώς τα ποσοστά σε επιλεγμένα δείγματα έφτασαν ακόμη και το 40%

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε όλα τα στοιχεία μέσα σε φακέλους τα οποία τα κυβερνητικά στελέχη απέφυγαν να μοιράσουν στους δημοσιογράφους ενώ υπήρξε και ενόχληση  από το Μέγαρο Μαξίμου  γιατί δεν είχε ενημερώσει για την πρωτοβουλία του να παρουσιάσει τα στοιχεία της πανδημίας.

Ακόμα εντύπωση έκανε  στους παρευρισκόμενους  το γεγονός ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στα εμβόλια λέγοντας ότι πρόκειται για εθνικό αγαθό φράση που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι απόψεις των ειδικών που συνεδρίασαν χθες και θα βρεθούν και σήμερα διίστανται στο τι θα πρέπει να κλείσει η κυβέρνηση πρώτα εφόσον ληφθούν μέτρα . Άλλοι υποστηρίζουν ότι η μεγάλη μεταδοτικότητα προήλθε από τα σχολεία , ενώ άλλοι ενοχοποιούν το λιανεμπόριο καθώς υπήρξε συνωστισμός σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας πρέπει άμεσα να πάρει σκληρά μέτρα κάποιων εβδομάδων  καθώς οι μεταλλάξεις είναι πολύ μεταδοτικές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X