Γυναίκα

Συμβουλές για ένα αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Συμβουλές για ένα αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε και η πρωτοχρονιά και εσείς ετοιμάζεστε για να υποδεχτείτε τους φίλους σας. Αλλά η ιδέα να διοργανώσετε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι σαν οικοδέσποινα σάς προβληματίζει. Μην φοβάστε! Ο David Monn, interior designer του ζεύγους Ομπάμα στον Λευκό Οίκο καθώς και του chic αμερικάνικου πολυκαταστήματος Bergdorf Goodman, μοιράζει συμβουλές για το πώς μπορείτε να κάνετε τη βραδιά στο σπίτι σας αξέχαστη. Βάλτε, λοιπόν, τα καλά σας και ακολουθήστε τις παρακάτω 6 συμβουλές του…

Ξεχάστε το θέμα “Χριστούγεννα”

Ποιος είπε ότι ένα Πρωτοχρονιάτικο πάρτι πρέπει να έχει απαραίτητα γεύση Χριστουγέννων; Όχι πάντως, ο κύριος Monn, ο οποίος συμβουλεύει να δώσετε έμφαση στον χαρακτήρα και σε αυτό που αρέσει σε εσάς τους ίδιους αντί να πιεστείτε να χαρίσετε στο event μια γιορτινή θεματική αίσθηση που θα μοιάζει βεβιασμένη και ψεύτικη.

Για παράδειγμα, ο Monn κάποτε διοργάνωσε ένα πάρτι με θεματολογία το… ζαμπόν! Γιατί; «Γιατί το λατρεύω! Ο ενθουσιασμός μου μάλιστα ήταν μεταδοτικός και το συγκεκριμένο πάρτι κατέληξε να είναι από τα πιο επιτυχημένα που έχω κάνει!».

Κρατήστε τα πράγματα απλά!

Ο κόσμος πάει συνήθως σε ένα πάρτι γιατί εκτός από τον χορό υπάρχει ποτό και φαγητό, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των γιορτών. Επίσης, γιατί θέλουν να περάσουν και χρόνο με τον οικοδεσπότη.

Έτσι, καλό θα είναι να μην παρασυρθείτε και πνιγείτε στις μαγειρικές υποχρεώσεις ξεχνώντας να περάσετε, πρώτα απ’ όλα, καλά. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το κουδούνι χτυπάει συνεχώς και όλοι κάνουν ένα σωρό ερωτήσεις (από το πού θα κρεμάσουν το παλτό τους μέχρι το πού θα βρουν το μπάνιο) και εσείς δεν μπορείτε να τις αποφύγετε;

Η πρόταση του Monn, να έχετε παραγγείλει έτοιμα φαγητά. Εντάξει, σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε την αγαπημένη σας συνταγή, αλλά φροντίστε να είναι κάτι που δεν θα σας κρατήσει μακριά από την παρέα σας, και επιπλέον επιλέξτε κάποιο catering για τα υπόλοιπα εδέσματα.

Και φυσικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς ο Monn δεν προτείνει να επιλέξετε ένα ακριβό catering. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να προσφέρω fast food (καλής ποιότητας, πάντα) σε ένα πάρτι ή ένα δείπνο», λέει. Και ούτε εσείς θα πρέπει να έχετε…

Αποφύγετε τον LED φωτισμό 

«Απλά μισώ τον LED φωτισμό», δηλώνει απερίφραστα ο interior designer. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπική του προτίμηση, αλλά με επιστημονικά αίτια -το ανθρώπινο σώμα αντιδρά καλύτερα στις φλόγες αλλά και στις λάμπες πυράκτωσης.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο που να μην μπορεί να αισθανθεί τη διαφορά ανάμεσα σε ένα δωμάτιο που φωτίζεται με λάμπες πυράκτωσης και σε ένα με LED ή λάμπες φθορίου», εξηγεί ο Monn και προτείνει να αποφύγουμε τα ολόλευκα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και αντίθετα, να χρησιμοποιήσουμε πολλά κεριά.

«Όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία κάποια φορά μπροστά από ένα τζάκι, ή ένα τραπέζι φωτισμένο με κεριά. Η γυμνή φλόγα σίγουρα μαγεύει».

Μην παραλείψετε τον ήχο και τα αρώματα

Συνήθως η έμφαση δίνεται στη διακόσμηση, αλλά ο Monn υποστηρίζει ότι υπάρχουν δύο αισθήσεις στις οποίες το σώμα μας αντιδρά λίγο πριν την όραση: η όσφρηση και η ακοή. «Αν περπατάς στον δρόμο και δεις τον πιο όμορφο κήπο αλλά την ίδια στιγμή ακούς κομπρεσέρ, χάνεις τη μαγεία που δημιουργεί μια τέτοια εικόνα», υποστηρίζει.

«Η όραση δεν σου δημιουργεί μια αίσθηση, απλά σου δίνει μια εικόνα. Αλλά χωρίς την αίσθηση δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια βιωματική εμπειρία -το ιδανικό για κάθε εκδήλωση».  Γι’ αυτό μην ξεχάσετε να αρωματίσετε τον χώρο με υπέροχα χειμωνιάτικα κεριά ή αρώματα και να βάλετε την ανάλογη μουσική. Οι καλεσμένοι σας θα σας ευγνωμονούν.

Ξεχάστε τα εορταστικά κλισέ

Ο Monn αυτές τις γιορτές δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα κουκουνάρι στα ντεκόρ που δημιούργησε. Αν μάλιστα κάποιος αποποιηθεί των κλασικών χριστουγεννιάτικων κλισέ (κουκουνάρια, Αλεξανδρινά, στεφάνια) αποκτά μεγαλύτερη ελευθερία. Φέτος, ο γνωστός interior designer πειραματίστηκε με κισσό και δεντράκια μπονσάι, καθώς και με σπρέι.

Και μολονότι ο Monn είναι επαγγελματίας, οι ιδέες του για τα πάρτι μπορούν να λειτουργήσουν και σε… ερασιτεχνικό επίπεδο. Προτείνει να πάρουμε πράγματα που ήδη έχουμε στο σπίτι μας, ακόμη και αν δεν είναι τόσο εποχικά ή αν φαίνονται φθηνιάρικα (πλαστικά φρούτα, πλαστικά λουλούδια, χάρτινα λουλούδια) και να τα βάψουμε σε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος, κάτι που τα κάνει να φαίνονται ομοιόμορφα αλλά με διαφορετική υφή.

Και τελευταίο αλλά πλέον σημαντικό… λουκανικοπιτάκια

Ναι, καλά διαβάσατε. «Ένα επιτυχημένο πάρτι έχει πάντα λουκανικοπιτάκια. Εγώ σερβίρω σε κάθε κάλεσμά μου γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν τα λατρεύουν», υποστηρίζει ο Monn.

ΠΗΓΗ: Womanidol.gr

Ανθολογία «Eretikoi Poiites are the new black»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X