Σπύρος Σημίτης για την offshore και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ο Σημίτης σιωπά για τα Σκόπια
«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real News, η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς απέστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τυχόν δωροδοκίες στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και του εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού, στο μικροσκόπιο έχει μπει η διαδρομή ενός εμβάσματος ύψους περίπου 845 χιλιάδων ευρώ, η οποία θεωρείται ύποπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα φέρεται να απέστειλε το 2010 από τις Μπαχάμες ο Σπύρος Σημίτης σε ελληνική τράπεζα και μέσα σε 5 ημέρες να κατέληξαν σε λογαριασμό του σε τράπεζα της Γερμανίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ