Στο Twitter ο Καμμένος ανέβασε χάρτη των Σκοπίων με όνομα Βαρντάρσκα

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επανέλαβε με ανάρτησή του στο Twitter, την προτίμησή του στη λύση «Βαρντάρσκα» για την ονομασία των Σκοπίων.

Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος είναι ένας «Επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 με τα Σκόπια Βαρντάσκα».

Στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αναφέρει αρχικά ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο «Μακεδονία»
Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας την Κυριακή έκανε ένα βήμα παραπάνω για το θέμα ζητώντας δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέροντας τα εξής: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ