Ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ο Καμμένος

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις και η επιμονή του Πάνου Καμμένου στη διαφωνία του για τη χρήση του όρου «Μακεδονία», την ώρα μάλιστα που στο υπουργικό συμβούλιο είχε πει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα όνομα που θα περιλαμβάνει μεν τον όρο Μακεδονία αλλά με λατινικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενώ θα αναβαθμίσει την επιχειρηματολογία του και θα ζητήσει δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων.

Αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες, είτε με δήλωσή του, είτε τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Με αυτή την κίνηση παίρνει σαφείς αποστάσεις ο Πάνος Καμμένος από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονία. Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο «Μακεδονία» και βεβαίως ο ελληνικός όρος «Μακεδονία» είναι και το «new Μακεδονία» και το «upper Μακεδονία» και το «κάτω Μακεδονία»» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Το όνομα που βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, ενόψει της συμφωνίας και της κατάθεσης της πρότασης Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, είναι το «Nova Makedonsky» με λατινικούς χαρακτήρες.

Αθήνα και Σκόπια καταλήγουν στην ονομασία «Νέα Μακεδονία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ