Σχόλια

Γιατί οι Δανοί πέτυχαν με τον κορονοϊό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε

Γιατί οι Δανοί πέτυχαν με τον κορονοϊό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέτυχε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάντε το όπως η Δανία. Θα μπορούσε να είναι η προτροπή προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ομως μην κάνετε τον κόπο γιατί δεν θα εισακουστείτε, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει τα αντίθετα από αυτά που έκαναν οι Δανοί.

Στη Δανία ενίσχυσαν το δικό τους ΕΣΥ, εδώ το αποδυναμώνει η κυβέρνηση. Μέχρι και υπερσύγχρονες ΜΕΘ αφήνουν άδειες  χωρίς προσωπικό μην τυχόν και τους κακολογήσουν ότι δεν είναι καλοί νεοφιλελεύθεροι.

Και για του λόγου το αληθές δείτε πως οι Δανοί κατάφεραν Σεπτέμβρη να δαμάσουν τον κορονοϊό. Το σχέδιό τους  εξηγεί ο Έλληνας οικογενειακός γιατρός Σπύρος Γρίμμας που εργάζεται στη Δανία μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN.

Μεγάλο ατού των Δανών, σύμφωνα με τον κ. Γρίμμα είναι «ένα πολύ δυνατό σύστημα υγείας, το οποίο ξεκινούσε από ένα πολύ καλό σημείο πριν την κρίση του κορονοϊού το οποίο ενισχύθηκε τους πρώτους μήνες τους πανδημίας» λέει ο ίδιος αναφέροντας πως «ήδη από τον Απρίλιο του 2020 μεταφέρθηκαν δυνάμεις υγειονομικές από τμήματα με λιγότερη πίεση ενώ αναβλήθηκαν για έναν χρόνο μη επείγοντα χειρουργεία».

Επίσης στη Δανία λειτουργεί αποτελεσματικά -σε αντίθεση με την Ελλάδα- ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού για πάνω από 70 χρόνια.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Δανών, σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό είναι ότι οι Δανοί έχουν εμβολιαστεί από ηλικίες 12 ετών και άνω σε ποσοστό 82,2%.

Συμπέρασμα: Το ΕΣΥ το ενισχύεις Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν το αποδιοργανώνεις, δεν το αφήνεις με τεράστια κενά και χωρίς προσλήψεις, δεν το αποδυναμώνει με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών και προπαντός δεν βάζεις ιδιώτες στο ΕΣΥ, γιατί στη μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας ήταν απόντες και το όλο το βάρος το σήκωσε το δημόσιο σύστημα υγείας, που εσείς οι νεοφιλελεύθεροι θέλετε να ιδιωτικοποιήσετε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X