Σχόλια

Μικροί άνθρωποι κρυμμένοι σε μεγάλα ονόματα

Μικροί άνθρωποι κρυμμένοι σε μεγάλα ονόματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιατί αυτοί είστε, μικροί άνθρωποι που κρύβονται πίσω από μεγάλους τίτλους.

Εξουσιάζετε ο, τι μπορείτε να ελέγξετε κι ο, τι δεν μπορείτε το «σκοτώνετε». Κρύβεστε πίσω από το χρυσαφένιο τείχος σας, εκεί που κανείς δεν μπορεί να σας αγγίξει ή ακόμα και να σας δει. Βλέπει μόνο την δύναμη σας κι όσοι έρχονται γύρω σας δεν χαϊδεύουν εσάς τους ίδιους παρά μόνο τις ράβδους χρυσού σας.

Σας λυπάμαι λιγάκι που το μόνο που έχετε να μετράτε είναι τα ποσοστά των επενδύσεων σας. Σας λυπάμαι για την ασχήμια σας και για όλα τα πρόσωπα που είδατε να σας προσπερνάνε. Σας λυπάμαι για εκείνο το ακριβό γκουρμέ φαγητό που τρώτε και κρίνετε τόσο αυστηρά, γιατί τίποτα από όσα γεύεστε δεν θα είναι τόσο νόστιμα όσο εκείνο που σου έχει μαγειρέψει ο άνθρωπος από τον οποίο παίρνεις και δίνεις αγάπη.

Τίποτα δεν είναι τόσο όμορφο στα δικά σας ματιά ή αυτιά κι όλο κάτι λείπει όσο χρήμα κι αν αποκτάτε. Είναι μια γεύση, μια μελωδία, μια ζωγραφιά που έχει αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο σας από παιδιά κι ο, τι δοκιμάζετε τώρα δεν φτάνει εκείνη τη ζεστασιά, την χαρά που σας τύλιγε. Όση δύναμη κι αν αποκτήσετε πάλι θα πρέπει να σκύψουμε για να σας μιλήσουμε -μικροί άνθρωποι όπως είστε-, για αυτό μας φοβάστε, για αυτό προσπαθείτε να μας περιορίσετε.

Γιατί αυτοί είμαστε, άνθρωποι που κρατάνε το κεφάλι ψηλά και γνωρίζουν όλες τις επιλογές τους. Αυτοί που θα διαλέξουμε να πάμε στη σχολή στην οποία οι πιθανότητες να έχουμε επαγγελματική αποκατάσταση είναι εναντίον μας, αυτοί που ακολουθούμε τα όνειρα μας και πατάμε σταθερά στα δύο πόδια μας.

Αυτοί που αργότερα θα ψάχνουμε για δουλειά και κάθε φορά θα γυρνάμε σπίτι με λιγότερα λεφτά, μα κάθε μέρα που περνάει θα είμαστε πιο πλούσιοι, γιατί πίσω σε αυτό το σπίτι είναι όλοι εκείνοι που μας κοιτάνε στα μάτια και μας χαμογελούν, μας παίρνουν αγκαλιά και μας δίνουν από αυτό που μαγείρεψαν κι όσο καμένο ή παγωμένο κι αν είναι και πάλι θα το φάμε και θα μας είναι αρκετό, γιατί έχει αυτό που δεν βρίσκετε εσείς: αγνή, γλυκιά, ειλικρινή Αγάπη.

Ο, τι κι αν κάνετε η Αγάπη είναι κάτι που δε θα περιορίσετε. Για αυτό είμαι περήφανη για εμένα κι όσους έχω δίπλα μου. Γι’ αυτό αν δεν αλλάξετε νοοτροπία θα το στερήστε για πάντα και όπως εσείς «τρώτε μικρότερα ψάρια» πάντα θα υπάρχει ένα «μεγαλύτερο ψάρι». Αντί λοιπόν να ζω γονατισμένη με τα μάτια να κοιτάνε το χώμα, προτιμώ να φαγωθώ παλεύοντας, κοιτώντας τον ουρανό.

Δανάη Λαλέ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X