Σχόλια

Νταλάρας-Κότσιρας: Η δημοκρατία έχει πρόβλημα όταν αφήνουν ελεύθερος παιδοβιαστές και δολοφόνους

Νταλάρας-Κότσιρας: Η δημοκρατία έχει πρόβλημα όταν αφήνουν ελεύθερος παιδοβιαστές και δολοφόνους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου για τη δημοκρατία από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Κότσιρα. Οι δύο καλλιτέχνες πήραν θέση για τις δικαστικές αποφάσεις αποφυλάκισης του Κοροκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και του καταδικασθέντα για βιασμούς, Λιγνάδη. Τη θέση την πήραν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο θέατρο Άλσος, στην Αθήνα.

«Δεν είμαστε ειδικοί για να λύσουμε τα θέματα της δικαιοσύνης, είναι όμως σοβαρά. Όταν για τόσο πολύ καιρό τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της δικαιοσύνης εκεί υπάρχει πρόβλημα. Σε μία χώρα σαν τη δική μας που ο διχασμός αναπτύσσεται αντί να πέφτει, είναι καλό να βοηθάμε τους γύρω μας για να καταλάβουν το τι ακριβώς συμβαίνει (…). Αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός που πάτησε την σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί είναι έξω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Κότσιρας ο οποίος τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε θέση, είναι χρέος μας, οι νόμοι είναι για να στηρίζουν τη δημοκρατία, όταν ερμηνεύονται με τρόπο που αφήνουν ελεύθερο δολοφόνους και παιδοβιαστές δείχνουν ότι έχει πρόβλημα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X