Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail |
Κοτόπουλο ρολό: Εδώ και εννιά αιώνες η παρμεζάνα είναι το ίδιο τυρί. Από τον XIIο αιώνα παράγεται με τα ίδια υλικά και αυστηρά στις ίδια γη όπως και άλλοτε. Το Παρμιτζάνο Ρετζιάνο παράχθηκε για πρώτη φορά πριν πολλούς αιώνες, στα μοναστήρια των Βενεδικτίνων, στην περιοχή μεταξύ του ποταμού Πάδου και των Απεννίνων Ορέων.
Υλικά
1 ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο 1300 γρ.
Για τη γέμιση
500 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
300 γρ. παρμεζάνα σε ένα κομμάτι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση χωρίς να το χωρίσουμε τελείως και χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμάτι του με κοφτερό μαχαίρι.
Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλα και το χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξει.
Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια.
Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ..
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώνουμε μπροστά μας το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με τις λωρίδες του μπέικον.
Βγάζουμε λωρίδες από την παρμεζάνα με το καθαριστήρι για τις πατάτες και τις στρώνουμε επάνω στο μπέικον. Καλύπτουμε με τα κρεμμυδάκια.
Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος, στερεώνουμε τις στενές άκρες με οδοντογλυφίδες και το δένουμε με σπάγκο (ή το περνάμε στο ειδικό δίχτυ) για να κρατήσει το σχήμα του.
Τυλίγουμε το ρολό με διπλή λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.
Ρίχνουμε 1 εκ. νερό σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 50 λεπτά.
Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια χαμένη πόλη 8.000 ετών – Τα μυστικά της προϊστορικής ζωής που κρύβονται στον βυθό της θάλασσας
Τροχαίο με πέντε τραυματίες στην Πειραιώς
Πώς διαμορφώνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ΟΠΑΠ τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα – Αύριο και το Μεγάλο Σάββατο οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ
Τα ρούχα από δεύτερο χέρι έγιναν μόδα
Μπρους Γουίλις: Η Ντέμι Μουρ προετοιμάζεται για τον μεγάλο αποχαιρετισμό
Καιρός – Πάσχα: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πότε
Η Κομισιόν επιβάλει αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας
Ολες οι Ειδήσεις
- Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια χαμένη πόλη 8.000 ετών – Τα μυστικά της προϊστορικής ζωής που κρύβονται στον βυθό της θάλασσας
- Τροχαίο με πέντε τραυματίες στην Πειραιώς
- Πώς διαμορφώνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ΟΠΑΠ τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα – Αύριο και το Μεγάλο Σάββατο οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ
- Τα ρούχα από δεύτερο χέρι έγιναν μόδα
- Μπρους Γουίλις: Η Ντέμι Μουρ προετοιμάζεται για τον μεγάλο αποχαιρετισμό
- Καιρός – Πάσχα: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πότε
- Η Κομισιόν επιβάλει αξιοπρεπείς μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας
- Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στους αρχηγούς των συστημικών κομμάτων
- Η ωδή Πορτοσάλτε στον Αδωνι μας θύμισε τον Αϊνστάιν…
- Φόρος τιμής από τον Στέφανο Κασσελάκη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής