Eretiki Κουζίνα

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μπέικον- παρμεζάνα και φρέσκα κρεμμυδάκια

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό με μπέικον- παρμεζάνα και φρέσκα κρεμμυδάκια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κοτόπουλο ρολό: Εδώ και εννιά αιώνες η παρμεζάνα είναι το ίδιο τυρί. Από τον XIIο αιώνα παράγεται με τα ίδια υλικά και αυστηρά στις ίδια γη όπως και άλλοτε. Το Παρμιτζάνο Ρετζιάνο παράχθηκε για πρώτη φορά πριν πολλούς αιώνες, στα μοναστήρια των Βενεδικτίνων, στην περιοχή μεταξύ του ποταμού Πάδου και των Απεννίνων Ορέων.

Υλικά

1 ολόκληρο στήθος από ένα κοτόπουλο 1300 γρ.
Για τη γέμιση
500 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
300 γρ. παρμεζάνα σε ένα κομμάτι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση χωρίς να το χωρίσουμε τελείως και χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμάτι του με κοφτερό μαχαίρι.
Το βάζουμε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλα και το χτυπάμε ελαφρά με το ειδικό εργαλείο για να ανοίξει.
Το αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια.
Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ..
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.
Απλώνουμε μπροστά μας το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με τις λωρίδες του μπέικον.
Βγάζουμε λωρίδες από την παρμεζάνα με το καθαριστήρι για τις πατάτες και τις στρώνουμε επάνω στο μπέικον. Καλύπτουμε με τα κρεμμυδάκια.
Τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος, στερεώνουμε τις στενές άκρες με οδοντογλυφίδες και το δένουμε με σπάγκο (ή το περνάμε στο ειδικό δίχτυ) για να κρατήσει το σχήμα του.
Τυλίγουμε το ρολό με διπλή λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.
Ρίχνουμε 1 εκ. νερό σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 50 λεπτά.
Ξετυλίγουμε το ρολό από τη λαδόκολλα και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X