Eretiki Κουζίνα

Ψαροκεφτέδες αλλιώς

Ψαροκεφτέδες αλλιώς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ψαροκεφτέδες: Υλικά

5-6 πατάτες (περίπου 1 κιλό)
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου (ή κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, Πιπέρι
Για το πανάρισμα:
λίγο αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
3/4 φλ. φρυγανιά τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για τους ψαροκεφτέδες μπακαλιάρου: Kαθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι ή το εργαλείο του πουρέ (πιο εύκολο)

Βάζουμε ψάρι σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και το βράζουμε για 5-6΄.

Βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το μαδάμε με τα δάχτυλα.

Στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τα τοποθετούμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.

Για το πανάρισμα Βάζουμε σε ενα μπολ λίγο αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά.

Περνάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά να καλυφθούν καλά.

Βαζουμε σε ένα τηγάνι μπόλικο λάδι και μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (να ροδίσουν δηλ)

Μόλις είναι έτοιμοι τους αφαιρούμε και τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά λάδια.

Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή: cookpad.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X