Οικονομία

Τα γαϊδούρια των Θεσμών θέλουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Τα γαϊδούρια των Θεσμών θέλουν πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι γαϊδούρια (συγγνώμη που δεν βρίσκω κάποιον χαρακτηρισμό πιο σκληρό) οι Θεσμοί. Μέσα σε αυτή την απόλυτη καταιγίδα θέλουν περισσότερο αίμα από τους ιδιοκτήτες πρώτων κατοικιών που έχουν “κόκκινα”  δάνεια. Δεν δέχονται με τίποτα να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν από την 1η Μαΐου.

Μάταια επί 4,5 ώρες ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης προσπαθούσε να τους πείσει να παραταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας επικαλούμενος την καταιγίδα του κορονοϊού και της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Τα γαϊδούρια (δεν αποκλείεται να υποκρίνονται και άλλα συμφέροντα) των Θεσμών αρνήθηκαν πεισματικά, επικαλούμενα ότι δήθεν θα υπονομευτεί η κουλτούρα πληρωμών, θα δοθεί ασυλία και πάλι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θα επιβαρυνθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών.

Και τώρα τα μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης η οποία καλείται να στείλει στον αγύριστο τα (το επαναλαμβάνουμε) τα γαϊδούρια των Θεσμών. Πάντως, καλούμαστε κι΄ εμείς να κατανοήσουμε τι σημαίνει ένα νέο μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τα κάθε δυνατό να το αποφύγει, πράγμα που είναι εφικτό, χάρη στο μαξιλάρι των 37 δισ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X