Τεχνολογία

Τεράστια αλλαγή στα πληκτρολόγια της Microsoft: Για πρώτη φορά εισάγεται πλήκτρο τεχνητής νοημοσύνης

Τεράστια αλλαγή στα πληκτρολόγια της Microsoft: Για πρώτη φορά εισάγεται πλήκτρο τεχνητής νοημοσύνης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγαλύτερη αλλαγή στα πληκτρολόγιά της εδώ και τρεις δεκαετίες με την εισαγωγή ενός πλήκτρου τεχνητής νοημοσύνης (AI) ανακοίνωσε η Microsoft.

Το πλήκτρο θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Copilot, το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, σε όλους τους νέους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows 11.

 

Η Microsoft είναι εκ των σημαντικών επενδυτών της OpenAI, ενός μεγάλου αμερικανικού ερευνητικού εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης,  το οποίο με τη σειρά του ενισχύει τις δυνατότητες του Copilot.

H εταιρία έχει ήδη ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη σε άλλα προϊόντα της όπως το Microsoft 365 και η μηχανή αναζήτησης Bing, ήδη από το 2023, ενώ και η ανταγωνιστική Apple έχει ήδη συμπεριλάβει ένα πλήκτρο με την επιλογή Siri στη γραμμή αφής των Macbooks.

Το πλήκτρο και η λειτουργία Copilot θα βοηθούν τους χρήστες με λειτουργίες όπως αναζήτηση, σύνταξη email και η δημιουργία εικόνων.

Aνακοινώνοντας την αλλαγή, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft, Yusuf Mehdi, μίλησε για μια στιγμή μετασχηματισμού και τη συνέκρινε με την προσθήκη του πλήκτρου των Windows στο πληκτρολόγιο πριν από σχεδόν 30 χρόνια.

Πρόσθεσε ότι δε ότι η προσθήκη θα «απλοποιήσει» και θα «ενισχύσει» την εμπειρία του χρήστη.

Τα νέα πληκτρολόγια αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε νέα προϊόντα από τον Φεβρουάριο.

Το Copilot έχει ήδη ενσωματωθεί σε προϊόντα του Office 365 όπως το Word, το PowerPoint και το Teams, με λειτουργίες όπως η σύνοψη συσκέψεων, η σύνταξη email αλλά και η δημιουργία παρουσιάσεων.

Έχει επίσης προστεθεί στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Η εισαγωγή του νέου κουμπιού είναι ένα «φυσικό βήμα», εκτιμά ο καθηγητής John Tucker, επιστήμονα υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σουόνσι.

Ενώ οι χρήστες των Windows 11 μπορούν ήδη να έχουν πρόσβαση στο Copilot πατώντας το πλήκτρο Windows + C, το νέο πλήκτρο, λέει ο καθηγητής, «δείχνει την αξία που δίνει η εταιρεία σε αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και τις δυνατότητές του».

Αλλά πρόσθεσε: «Φυσικά, το ότι το πληκτρολόγιο έχει αλλάξει τόσο λίγο μέσα σε 30 χρόνια -από το 1994- δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι».

 

Η Google, μακράν η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, έχει το δικό της σύστημα AI που ονομάζεται Bard.

Το Copilot βασίζεται στο μοντέλο μεγάλης γλώσσας GPT-4 του OpenAI.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X