Θέμα

Δεν άντεξε ο Μητσοτάκης! Διαγράφει τον Γιώργο Κύρτσο από τη ΝΔ

Δεν άντεξε ο Μητσοτάκης! Διαγράφει τον Γιώργο Κύρτσο από τη ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς προφανώς το Μαξίμου δεν… άντεξε στην κριτική του.

Η οποία εδώ και μήνες ήταν αυστηρότατη και πολλές φορές καυστική για την… ανέμελα άριστη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρόκειται σαφώς για μια κίνηση επίδειξης δύναμης και κυρίως… προς συμμόρφωση τυχόν υπολοίπων «γαλάζιων» βουλευτών και μη, οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για το κυβερνητικό έργο.

Ο eretikos.gr σας έχει ήδη ενημερώσει και ποια ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, δηλαδή η ανάρτηση για τις διώξεις στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου, όσoν αφορά στο σκάνδαλο Novartis, ενώ πλέον έχει έρθει και η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου στην διαγραφή του από τη ΝΔ (σ.σ. δείτε την εδώ).

Γιώργος Κύρτσος τέλος – Η ανακοίνωση

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΔ, ο Γιώργος Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Απεταξάμην τον Κύρτσο! Ο Άδωνις ζητά συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ!

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.
Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Οι τελευταίες αναρτήσεις που έκανε ο Γιώργος Κύρτσος

Λίγες μόνο ώρες πριν την διαγραφή του, ο Γιώργος Κύρτσος είχε… μαστιγώσει ξανά την κυβέρνηση και μάλιστα για θέματα που «καίνε» όπως το σκάνδαλο Novartis και η κλήση τω Τουλουπάκη, Βαξεβάνη και Παπαδάκου με την ιδιότητα των κατηγορουμένων!

Δείτε τις

Ή όπως η… τραγωδία με την οικονομία και το ασφαλιστικό στη χώρα

Μόλις χθες, ο Γιώργος Κύρτσος είχε… απασφαλίσει ξανά!

Υπενθυμίζεται εδώ, όπως σας είχε ενημερώσει ο eretikos.gr, πως την Πέμπτη, 17.02.2022, ο ευρωβουλευτής με τρεις νέες αναρτήσεις του στο Twitter άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνοντας συγκεκριμένα -όπως λέει- «για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008 με διπλάσιο χρέος»!

Οργή συγκατοίκων του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Συνέχιζε μάλιστα επισημαίνοντας πως αδυνατεί να κατανοήσει «την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους» συμπληρώνοντας σε άλλο tweet πως «οι πολίτες είναι πιο ώριμοι από το επιτελείο» όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση στην οποία και αναφέρεται.

Ταυτόχρονα καλούσε την κυβέρνηση «να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα».

Οι αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου:

Για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε.
Έχουμε περίπου το έλλειμμα του 2008,
(9%του ΑΕΠ το 2021 έναντι 10,4%,μετά την αναθεώρηση,το 2008.)
με περίπου διπλάσιο χρέος.
104% του ΑΕΠ το χρέος το 2008
200% του ΑΕΠ το 2021!
Αδυνατώ να κατανοήσω την ικανοποίηση του επιτελικού κράτους.

Η δημοσκόπηση της Marc δείχνει ότι οι πολίτες είναι πιο ώριμοι από το επιτελείο:
48,3% περιμένουν επιδείνωση,το 2022,των οικονομικών τους.Μόλις 20,8% βελτίωση.
75,4% θεωρούν ότι η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει.18,7% ότι είναι παροδική
82,5% κρίνουν τα μέτρα ανεπαρκή,18,7% επαρκή.

Απορώ με Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο,
που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι τα οικονομικά..πηγαίνουν καλά.
Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Marc,
ο κόσμος,
που δοκιμάζεται,
έχει καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα.
Η κυβέρνηση να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X