Θέμα

Η τρόικα που κυβερνά τη χώρα ασπίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η τρόικα που κυβερνά τη χώρα ασπίδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αλλά και η τελευταία της Metron Analysis προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου και γκρίνιες στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Στράτο Φαναρά, γιατί το 32,3% που παρουσίασε, επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της ραγδαίας φθοράς.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα χτύπησαν πολλά ηχηρά καμπανάκια, για να μην πούμε καμπάνες στο Μαξίμου. Οι ένοικοι του κυβερνείου τρόμαξαν, παρότι τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων έδειχναν εδώ και μήνες που βαδίζουν οι εξελίξεις. Οπότε μοιραία ελήφθησαν αποφάσεις σε μία προσπάθεια να φρενάρουν τη φθορά. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews «τρομάζει το Μαξίμου η φθορά της κυβέρνησης».

Ετσι, ορίσθηκε ως ένα από τα πρώτα καθήκοντα της ισχυρής τρόικας που κάνει κουμάντο στο Μαξίμου και ουσιαστικά κυβερνά τη χώρα, η προστασία της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η Κυριακάτικη Kontranews. Οι τρεις ανέλαβαν δράση και πολύ περισσότερο ο Αρης Σκέρτσος, οποίος δραστηριοποιήθηκε στο σκέλος της πανδημίας, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του Βασίλη Κικίλια.

Οι άλλοι δύο που επωμίζονται τους δύσκολους ρόλους και ουσιαστικά με τον Αρη Σκέρτσο κινούν τα νήματα της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης. Ουσιαστικά είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα μπορούσε να πει κανείς χωρίς υπερβολή και φόβο να πέσει έξω στην εκτίμησή του.

Η πρώτη φροντίδα είναι οι δημοσκοπήσεις να μην δείξουν πτώση της εμπιστοσύνης στο Κυριάκο Μητσοτάκη κάτω από 40% (όλες τον δείχνουν πάνω με εξαίρεση μία που παρουσίασε ένα 39,9%).

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην συνδεθεί με δυσάρεστες ειδήσεις. Γι΄ αυτό δεν τον βλέπετε να κάνει διαγγέλματα (σε αντίθεση με το πρώτο εξάμηνο του 2020 που κάθε εβδομάδα έκανε διαγγέλματα) για το lockdown, δεν επισκέπτεται νοσοκομεία, δεν ανακοινώνει δυσμενείς αποφάσεις.

Στο μενού της προστασίας συμπεριλαμβάνονται και οι θυσίες υπουργών υποστηρίζει η Κυριακάτικη Kontranews, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε ο eretikos.gr και σύμφωνα με τις οποίες αν η κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας χειροτερεύσει και το ΕΣΥ καταρρεύσει τότε θα θυσιαστεί ο Βασίλης Κικίλιας, γιατί δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ παρότι τις αποφάσεις για να μην δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ και να μην βελτιωθεί το ΕΣΥ τις πήρε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι απόρροια της νεοφιλελεύθερης εμμονής του, που δεν επιτρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε πιο εύκολα τμήματά να παραχωρηθούν σε ιδιώτες.

Δημοσκόπηση Marc: Η κυβέρνηση κινδυνεύει με συντριβή τον Απρίλιο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X