Θέμα

Το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στην Αθήνα

Το σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν στην Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Επιχείρηση Σκορπιός”  εναντίον Ερντογάν με στόχο τη δολοφονία του. Δεν είναι τίτλος από μελλοντική ταινία, ούτε σενάριο αστυνομικής φαντασίας.

Είναι το σχέδιο που βρέθηκε σε τετράδιο της τουρκικής ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, που συνελήφθησαν σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και το οποίο ήταν κρυμμένο στα κρησφύγετά της στην Αθήνα.

Το ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με σχεδιάγραμμα για επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Η επίθεση, όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής» θα γινόταν με εκτοξευτές ρουκετών, χειροβομβίδες αλλά και βόμβες μολότοφ και είχε την κωδική ονομασία «επιχείρηση Σκορπιός».

Αναλυτικότερα, στο σκαρίφημα ο Ερντογάν ονομάζεται «Σκορπιός», ενώ η επίθεση φαίνεται να πραγματοποιείται από δύο πλευρές του αυτοκινήτου, που μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, ενώ υπάρχει και άλλη ένοπλη ομάδα που θα χτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα επικάλυψης-χωρίς ωστόσο από την περιγραφή και το αναλυτικό σχέδιο των Τούρκων ενόπλων να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο όπου θα γινόταν η δολοφονική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2017, μετά από έφοδο σε τρία διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στο Παγκράτι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές Κούρδων.

Στο εσωτερικό των σπιτιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολογιστές, σκληρή δίσκοι, καλώδια και ρολόγια καθώς και ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Η οργάνωση DHKP-C ξεκίνησε την δράση της το 1978 και ανέλαβε την ευθύνη για μεγάλο αριθμό δολοφονιών, νυν και απόστρατων αξιωματικών, στις αρχές ασφαλείας και τον στρατό της Τουρκίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X