Παρασκήνιο

Το Μαξίμου βάζει μπρος την επιχείρηση ανόρθωσης με τα εμβόλια

Το Μαξίμου βάζει μπρος την επιχείρηση ανόρθωσης με τα εμβόλια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την δυσαρέσκεια των πολιτών μέσα από το πρόγραμμα εμβολιασμών όλων των ηλικιών  ευελπιστεί να υποβαθμίσει η κυβέρνηση.

Γι αυτό άλλωστε η κυβέρνηση τα έχει δώσει όλα γύρω από αυτό το θέμα, ενώ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης   έχουν φτάσει στο σημείο να  παραποιούν τα πραγματικά στοιχεία φουσκώνοντας τους πραγματικούς αριθμούς.

 Πρόθεση τους είναι να δείξουν ότι μπορεί μέσα στην πανδημία τα πράγματα να μην πήγαν καλά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ωστόσο  όλα πηγαίνουν ρολόι.

Γι αυτό άλλωστε το  Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να ρίξει  όλα  τα επικοινωνιακά όπλα  στο θέμα αυτό  ελπίζοντας ότι έτσι « η κυβέρνηση  θα μπορέσει να κερδίσει και πάλι  τους ψηφοφόρους που  έχασε μέσα στην πανδημία».

Ο πρωθυπουργός καθημερινά καλεί τους πάνω από 65 να πάνε να εμβολιαστούν καθώς μόνο το 40% αυτών των ηλικιών έχουν κάνει το εμβόλιο ή  έχει κλείσει ραντεβού , ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει και όλες οι πλατφόρμες εμβολιασμών των νέων .

Κυβερνητικά στελέχη  πανηγύριζαν μάλιστα καθώς   οι νέοι μεταξύ 30-39 ανταποκρίθηκαν αμέσως  στο κάλεσμα που έγινε για τον εμβολιασμό τους  με  AstraZeneca αποκρύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας ότι δηλαδή μπορεί να δήλωσαν πάνω από 100.000  αυτής της ηλικίας  ότι θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο όταν όμως στην τελευταία απογραφή οι 30-39 ήταν  1.600.000 !!

Η αλήθεια είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένο, καθώς οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πλέον υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους νέους από 17 μέχρι και 35.

Με δεδομένο ότι η ηλικιακή ομάδα  είναι αυτή που θα πάει στις κάλπες και θα καθορίσει σε ένα βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου, αναζητούν τρόπους για το πώς θα τους προσεγγίσουν.

Στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι σε αυτή την ιστορία ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης αλλά και η αντιμετώπιση των νέων, που βρέθηκαν κάποιες φορές σε πλατείες και σε πάρκα αναζητώντας λίγες στιγμές ελευθερίας.

Το χειρότερο για το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι οι νέοι βρίσκονται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Κουμουνδούρου έχει επενδύσει πολιτικά σε αυτό το ακροατήριο το οποίο έχει  υπερασπιστεί  κατά καιρούς .

Το πιο ανησυχητικό ωστόσο για τα κυβερνητικά στελέχη είναι το γεγονός ότι η ΝΔ χάνει την δύναμη της  και σε άλλες ηλικίες, που μέχρι σήμερα τις θεωρούσε δεδομένες καθώς και αυτές τις αντιμετώπισε με μία « διαπαιδαγωγική»  λογική όπως έκανε με τα SMS.

Στόχος λοιπόν του Μεγάρου Μαξίμου είναι οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι να μην πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν και οι μετρήσεις δείχνουν ότι σιγά αλλά σταθερά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τσιμπάει» στους ψηφοφόρους και των μεγαλύτερων ηλικιών.

Πανικός στο Μαξίμου: Ψάχνουν απεγνωσμένα ευκαιρία για γρήγορες εκλογές

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X