Διεθνή

Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα

Εκρηξη στις τιμές για σπίτια παγκοσμίως, φόβοι για φούσκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μέση τιμή έκανε άλμα 7,3% τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο – είναι η πιο μεγάλη αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Τιμών Κατοικιών της εταιρείας Real Estate, Global Knight.

Η Τουρκία ήταν πρώτη στη λίστα, με αύξηση 32%. Ακολούθησε η Νέα Ζηλανδία με 22,1%. Οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πέμπτη θέση με 13,2%, καταγράφοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2005.

Στην Ασία, η Σιγκαπούρη σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών, κατά 6,1%, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα με 5,8% και την Ιαπωνία με 5,7%. Το Χονγκ Κονγκ, η πιο ακριβή αγορά ακινήτων στον κόσμο, σημείωσε αύξηση 2,1%. Ο δείκτης συγκρίνει τις μέσες τιμές σε 56 χώρες και περιοχές.

Η τεράστια δημοσιονομική και νομισματική δράση για την ενίσχυση των οικονομικών κατά τη διάρκεια της κρίσης που έφερε η πανδημία κορωνοϊού προκάλεσε έκρηξη των τιμών ακινήτων παγκοσμίως. Το γεγονός προκαλέι ανησυχίες για φούσκα και πολλές χώρες κάνουν βήματα για να συγκρατήσουν την «τρέλα».

    

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X