ΩTop άρθρα

Η μεγαλειώδης τρολιά για την κατάντια της Πέτσινης δημοσιογραφίας

Η μεγαλειώδης τρολιά για την κατάντια της Πέτσινης δημοσιογραφίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Ο πήχης ήταν πολύ ψηλά διότι στο ίδιο οικογενειακό σπίτι συγκατοικούν η κανονική δημοσιογραφία που σέβεται τον εαυτό της και η θλιβερή καρικατούρα της, που σέβεται μόνον όσους δεν σέβονται τίποτα.

Δεν ήταν μόνο η υπέρκομψη ειρωνεία , που έδεσε αρμονικά με την υπέροχη φύση του Πέτσινου Τύπου , όπως ξεδιπλώνεται στο μάτι του θεατή και του αναγνώστη.

Τέτοιον απίστευτο συνδυασμό τρολιάς που να δένει με το σούρουπο της δημοσιογραφίας και τα γήινα χρώματα της χαμέρπειας , μόνον μια εμπνευσμένη σάτιρα θα μπορούσε να επιτύχει.

Και το δημοσίευμα του κυρίου Μάξιμου στο «News Βreak», κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτό που μία ομάδα επίλεκτων κριτικών σχολιαστών , θα χρειαζόταν 14 μήνες να το αποδώσει.

Το μεγαλειώδες δούλεμα που εξέπεμψε το κείμενο, καταγγέλλοντας αριστοτεχνικά την γλοιώδη στάση των συστημικών ΜΜΕ, όπως αυτή επιβάλλεται ξετσίπωτα από το σημερινό καθεστώς, εμπεριέχει και την σημειολογία της διάβρωσης που έχει υποστεί η κανονική σκέψη των κανονικών δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών, από την παρατεταμένη γλειψιματική στάση του φιλοκυβερνητικού Τύπου.

Περίπου οι μισοί το εξέλαβαν -και ευλόγως- ως το πιο ακραίο δείγμα αυτής της στάσης. Όχι λόγω αφέλειας βεβαίως, αλλά εξ αιτίας της συσσωρευμένης αγανάκτησης και αηδίας, που σε κάνουν να χάνεις μερικές φορές και το νου και την γνώση.
‘Έλαμψε η δημοσιογραφική σάτιρα, μέσα στο γλυκό κρ(ι)τικό δειλινό. Μια απολαυστική νοητική άσκηση με πραγματικά πολιτικά πυρά , η οποία λόγω του σάλου που προκάλεσε, ενδέχεται -ελπίζουμε- να αναχαιτίσει το αηδιαστικό τσουνάμι του σάλιου που πνίγει αδιακρίτως την κοινή αντίληψη και αισθητική…

Εδώ το επίμαχο δημοσίευμα :

Έλαμψε η Μαρέβα μέσα στο γλυκό, κρητικό δειλινό | newsbreak

Σχολιάζει ο κύριος Μάξιμος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X