ΩTop άρθρα

Ο ανάλγητος «ακτιβισμός» της απολυταρχικότητας Μητσοτάκη 

Ο ανάλγητος «ακτιβισμός» της απολυταρχικότητας Μητσοτάκη 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κι αυτό: Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά ο κατ’ επίφαση Πρόεδρος της Βουλής, απαγόρευσε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να πάρει τον λόγο στο κοινοβούλιο.
Με σκονάκι από το Μαξίμου ο κ. Τασούλας απεκδύθηκε χωρίς αιδώ και προσχήματα τον μανδύα του Προέδρου όλης της Βουλής και λειτούργησε πραξικοπηματικά ως εντολοδόχος κομματάρχης του Κυρ. Μητσοτάκη, σε μια πανικόβλητη προσπάθεια να φιμώσουν την κριτική Τσίπρα και να κλείσουν τον επικίνδυνο για την εικόνα της κυβέρνησης ασκό του Αιόλου που αφορά στα οικονομικά της Ν.Δ.

Διαποτισμένοι μέχρι το τελευταίο τους κύτταρο από την αυταρχικότητα τύπου Όρμπαν, την πριγκιπική αλαζονεία του συμπλεγματικού γόνου και την ολοκληρωτική αντίληψη του καθεστώτος που εγκαθίδρυσαν-στα όρια της συνταγματικής εκτροπής σε πολλές περιπτώσεις- καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαχείρισης, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι χάνουν ερείσματα ακόμη και στο δικό τους ακροατήριο, ιδίως στα μεσαία και λαϊκά στρώματα που τους υποστήριξαν και τώρα δέχονται διαδοχικά πλήγματα.

Από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την ενοχοποίηση του πολίτη με το δόγμα της ατομικής ευθύνης, μέχρι τον αποκλεισμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιδοτήσεις και τον «κόφτη» που επιβάλλουν όπου μπορούν, όταν πρόκειται να ενισχύσουν οικονομικά τους πληβείους.

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι και ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, δεν διαθέτουν όμως πλέον την λαϊκή νομιμοποίηση για καμία από τις μείζονες επιλογές τους που επηρεάζουν όλη την γκάμα την ζωή μας.

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Πέμπτης για το εργασιακό έκτρωμα, έδειξε ότι η κοινωνία αυτενεργεί δυναμικά απεγκλωβισμένη από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Το ανθρώπινο ποτάμι που κατέκλυσε ορμητικά τους δρόμους όλων των μεγάλων πόλεων, κινητοποιήθηκε από την βιωματική επίγνωση ότι η εικονική πραγματικότητα που φιλοτεχνούν τα κανάλια και οι κάθε είδους μίσθαρνοι εντολοδόχοι, με έναν τρόπο λες και απευθύνονται σε ηλίθιους σανοφάγους, είναι παντελώς ασύνδετη από την …πραγματική πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι στην δημόσια διαβούλευση που έγινε στην Βουλή με τους φορείς, ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με την καθολική αντίδραση όλων των εκπροσώπων της κοινωνίας, αποτυπώνει την πραγματική εικόνα, γι’ αυτό και αποσιωπήθηκε από τα πετσωμένα κανάλια…

Ο κανονικός κόσμος ζει μέσα στην κρεατομηχανή που του συνθλίβει την ζωή και την ύπαρξη του, υφιστάμενος την σύγχρονη φεουδαρχία και την μεταμοντέρνα νέο-χούντα της πλέον ανάλγητης και επικίνδυνης κυβέρνησης από την μεταπολίτευση και μετά.
Ως εκ τούτου , ο ακτιβισμός της απολυταρχικότητας που χαρακτηρίζει το μητσοτακικό καρτέλ εξουσίας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με τον ακτιβισμό της κοινωνίας.

Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Πρωτοφανής αντιδημοκρατική ενέργεια του προέδρου της Βουλής: Φίμωσε τον Αλέξη Τσίπρα! (vid)

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X