Υγεία

Οι 6 κινήσεις που θα σας σώσουν από τον πόνο στον αυχένα

Οι  6 κινήσεις που θα σας σώσουν από τον πόνο στον αυχένα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολοι σχεδόν διαθέτουμε πολλές ώρες κοιτάζοντας τα τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές μας όλη την ημέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τον τρομερό «τεχνολογικό λαιμό» ή πιο γνωστό ως Tech neck. Αυτός είναι ένας γενικός όρος για τον πόνο στον αυχένα, τους ώμους και το άνω μέρος της πλάτης που προκαλείται από το καμπούριασμα πάνω από τις οθόνες μας όλη την ημέρα.

Εάν αγνοηθούν, αυτοί οι πόνοι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερα προβλήματα υγείας. Η επαναλαμβανόμενη καταπόνηση και η ένταση μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψουν την κορυφή της σπονδυλικής στήλης και μπορεί να καταλήξετε με κήλη δίσκου ή βλάβη στα νεύρα. Αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: η ενδυνάμωση και το τέντωμα των μυών του λαιμού και των ώμων σας θα μπορούσε να εξουδετερώσει τον πόνο και να σας βοηθήσει να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα.

Αυτές οι 6 έξι κινήσεις θα απαλύνουν την ταλαιπωρία και θα δυναμώσουν τους μύες του λαιμού

  1. Γυρίστε απαλά τον λαιμό με το χέρι
  2. Η στάση ρομπότ
  3. Κίνηση πάνω – κάτω
  4. Στροφή του λαιμού από αριστερά προς τα δεξιά
  5. Καλό τέντωμα
  6. Τύπος Arnold

Γυρίστε απαλά τον λαιμό με το χέρι

Βάλτε τα χέρια σας στο ύψος των ώμων με μια παλάμη στραμμένη προς το πάτωμα και μια προς την οροφή. Στρέψτε το βλέμμα σας στην παλάμη στραμμένη προς τα πάνω. Στη συνέχεια, καθώς στρέφετε την παλάμη προς τα κάτω και την άλλη παλάμη προς τα πάνω, στρέψτε το βλέμμα σας προς την αντίθετη πλευρά.

Η στάση ρομπότ

Φέρτε τα χέρια σας στο ύψος των ώμων με τα χέρια στον αέρα σε στάση ρομπότ. Στρίβοντας στους αγκώνες, γυρίστε τα χέρια σας πίσω προς τον τοίχο σαν να δίνετε το χέρι σε κάποιον ψηλό πίσω σας. Φέρτε τα χέρια πίσω στο ύψος των ώμων και επαναλάβετε.

Κίνηση πάνω – κάτω

Κοιτάξτε ψηλά στο ταβάνι και στη συνέχεια κατεβάστε αργά το κεφάλι προς το στήθος σας.

Στροφή του λαιμού από αριστερά προς τα δεξιά

Κοιτάξτε προς τα αριστερά και τα δεξιά απαλά, στρέφοντας το λαιμό σας προς κάθε πλευρά.

Καλό τέντωμα

Ξεκινήστε με τα χέρια από τους μηρούς σας και, στη συνέχεια, τεντώστε τα πλήρως καθώς τα φέρνετε μέχρι πάνω από το κεφάλι σας και πίσω προς τα κάτω στα πόδια σας.

Τύπος Arnold

Λυγίστε τα χέρια σας μπροστά από το σώμα σας και φέρτε τα χέρια σας στο ύψος των ώμων, με τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα. Περιστρέψτε τα χέρια σε μια θέση πίεσης ώμων και, στη συνέχεια, πιέστε προς τα επάνω μέχρι να τεντωθούν πλήρως τα χέρια. Οι παλάμες σας θα πρέπει τώρα να είναι στραμμένες προς τα εμπρός. Φέρτε τα χέρια πίσω στο ύψος των ώμων, αντιστρέφοντας την κίνηση καθώς τελειώνετε με τα χέρια μπροστά από το πρόσωπό σας, με τις παλάμες προς τα μέσα.

Συμπέρασμα

Όταν περνάτε ώρες σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη, δημιουργείτε ένταση βαθιά στους μύες του λαιμού και στους ώμους, που μπορεί να προκαλέσει οξύ αλλά και χρόνιο πόνο.

Κάνοντας αυτή τη ρουτίνα θα τεντώσετε και θα επιμηκύνετε πολύ απαλά τους μύες στο πίσω μέρος του λαιμού σας, κάτι που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα. Επειδή αυτοί οι μύες συνδέονται με αυτούς στους ώμους, το στήθος και το πάνω μέρος της πλάτης, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της έντασης στο υπόλοιπο άνω μέρος του σώματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X